Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Трансферна зима 2020
Лига Европа 2019/2020

06-12-2019 12:55


Неяснота в Етър

Неяснота в Етър

Шефовете се събраха, но до големи решения не се стигна

стани фен

Заседанието на Управителния съвет на Етър не доведе до драстични промени. Оставката на треньора Росен Кирилов беше приета. Но не бе взето решение за другите молби за напускане - на членовете на УС Александър Нанков и Красимир Балъков-младши.

Техните оставки ще бъдат гледани на Общото събрание на Етър, насрочено за 7 януари. Синът на доскорошния национален селекционер със сигурност ще напусне управата на Етър. Причината е, че Балъков-младши става футболен агент и в противен случай ще има конфликт на интереси. Що се отнася до Нанков - възможно е той в крайна сметка да остане в УС.

Бизнесменът не е сигурен дали иска да напусне, въпреки че подаде оставка. Председателят на Управителния съвет Георги Камарашев намекна, че Нанков ще остане.

Красимир Балъков присъства на част от заседанието вчера. Оказа се, че е сформирана работна група за избор на треньор и за зимната селекция. В нея фигурират Цанко Цветанов, членът на УС в оставка Нанков и Балъков, който няма официална длъжност в Етър, а се води съветник. Основната дума относно избора на треньор щял да има Цветанов, който се очаква занапред да е по-активен в управлението на клуба.

"Приехме оставката на Росен Кирилов. Факт е, че той не оправда очакванията, защото освен да си треньор трябва да градиш и колектив, както бе при Балъков, но не и от лятото насам. На 7 януари ще има Общо събрание, то ще разглежда въпроса с подадените оставки от г-н Нанков и г-н Балъков-младши. Те са продиктувани от промените в Закона за спорта, тъй като г-н Нанков има участие и в УС на друг клуб. Той обаче ще продължи активно да помага на Етър, а до 7 януари има време да реши дали ще остане в клуба", заяви проф. Георги Камарашев.

"Казахме си вините един на друг, сложихме черта и си стиснахме ръцете", заяви още Камарашев.


"Доволен съм от отговорите на въпросите, които поставих. Радвам се, че моите виждания бяха подкрепени", коментира пък Цанко Цветанов.

Обявено бе, че е избрана група, която да преговаря с бъдещия треньор и да се занимава със селекцията (с освободени и нови играчи), както и с подготовката - Цанко Цветанов, Александър Нанков и Красимир Балъков. След сбирката обаче Балъков уточни, че с това ще се занимават Цветанов и Нанков, но винаги е готов да помогне с мнение и съвет. "Цанко ще бъде двигателят в работата заедно с останалите от УС, аз ще помагам с каквото мога", заяви Краси Балъков.

 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube

 


Тагове: Етър, Управителен съвет

Коментари

Още Новини


Livescore
Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Златка Замова
Златка Замова

Обзори 2019: Реал – презареждане

Обзори 2019: Реал – презареждане

Мадридчани изстрадаха тежка година на обновление във всички аспекти

МисляФУТБОЛ
МисляФУТБОЛ

Колко приложими са статистиките, когато залагаме?

Колко приложими са статистиките, когато залагаме?

Основните статистически данни, с които всички трябва да се запознаят преди да заложат, са без съмнение настоящата форма и статистиката за резултатите в преките срещи

назаем

Да те уволнят, когато си на върха

Да те уволнят, когато си на върха

Историята показва, че повечето подобни рокади водят до провалДа се изяснят, преди да продължат

Да се изяснят, преди да продължат

Фактът, че феновете на Левски отиват при премиера, означава, че натоварват държавата с някакви очаквания


Спортни новини