Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Трансферна зима 2020
Коронавирус!

19-02-2020 16:50


Бивш собственик на Левски е най-големият дарител

Бивш собственик на Левски е най-големият дарител

Клубът спечели още малко време, след като треньори и администрация се отказаха от заплатите си

стани фен

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви името на най-големия дарител на сините, както и сумата, която е превел на клуба. Това е Александър Ангелов, който е дал 140 000 лева. Припомняме, че той бе един от тримата собственици на Левски, заедно с Иво Тонев и Николай Иванов, преди да прехвърлят акциите на Спас Русев.

“Винаги сме имали надежда и тя не е умирала. Мисля, че нещата вървят в добра посока", каза Колев, след което разкри, че изявленията по медиите на определени хора на този етап не отблъскват желаещите да помогнат на клуба.

"Въпреки тези изявления един от бившите собственици - Александър Ангелов, дари 140 000 лева. Това е най-голямото дарение от физическо лице. Вероятно има и юридически лица, които са дарявали. Иво Тонев, Николай Иванов, Тодор Батков - всички те се обединиха да помогнат на клуба", добави изпълнителният директор на сините.

"Аз съм поел ангажимент да кажа, когато има промяна. Много хора ме поздравяват, тупат по рамото и искат да остана в клуба. Не съм аз този, който е направил нещо. Хората, които си дават от заплатата, пари от джоба, те спасяват Левски. Благодарение на тях ще преведем до един-два дни част от заплатите на футболистите. Парите ще дойдат от продажбата на артикули. Ако хората ни подкрепят така, както в момента, ще завършим сезона без проблем.

След това ще седнем и ще разговаряме с организациите, спонсори и рекламодатели. Сега най-голям разход са заплатите на футболистите. Но няма нормален клуб в света, който да намалява заплатите по средата на полусезона.

Оказа се, че Петър Хубчев и помощниците му са се отказали от заплатите си, за да облекчат тежкото финансово състояние на клуба, разкри Колев, който е сторил същото. Без заплати ще работят и останалите служители в клуба, докато обстановката не се нормализира.

Футболистите не са се отказали от заплатите си, а само от премиите при това още от ноември. Според Колев още тогава се е знаело, че нещо може да се случи с клуба, но въпреки това беше взет прилично платен играч от елита на Нидерландия.

Ако някой се направи, че не е чул или не е разбрал това, което ще кажа, той е кръгъл идиот или цели нещо друго. Ще го кажа - нито една стотинка от даренията няма да отиде за плащане на заплати, а само по сметката на НАП. Единствената причина, поради която не публикуваме имената на всеки отделен дарител, са изискванията на закона за личните данни. Хората не трябва да имат съмнение. Очевидно това се цели. Очевидно това, което се случи в събота, доведе и до активизацията на определени лица, които обичат да шестват в медиите".

"Водим разговори за рекламни договори. Има интерес, но няма нищо конкретно. Предполагам, че следващите дни ще има нещо конкретно. В момента нямаме аналог в историята на българския футбол с продажбата на абонаментни карти. Ако продължим така, Левски ще стане много опасен противник на терена за всеки клуб в България. Една година почти нищо не направихме да ангажираме феновете. Не сме готови от гледна точка на мърчандайзинг, а има огромно търсене. Това ни е един от провалите, но грешката е поправима и се надявам много скоро да има резултат", завърши Павел Колев.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube


Тагове: Левски, Александър Ангелов, Павел Колев, финанси

Коментари

Още Новини


Livescore
Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Златка Замова
Златка Замова

Как ще се отрази кризата на спорта и футбола в Испания

Как ще се отрази кризата на спорта и футбола в Испания

Кореспондентът на BGfootball.com в Мадрид Златка Замова с ексклузивен коментар по темата

BGfootball.com
BGfootball.com

Големият победител ще е футболът

Големият победител ще е футболът

Малоумията да се плащат космически пари за трансфери и заплати ще спрат, а младите ще получат реален шанс

Яна Касова
Яна Касова

Неуморният Икер

Неуморният Икер

Веднага след приключване на дългата си кариера Касияс се впуска в борба за президентския пост на испанската федерация

назаем

Вече няма популизъм, дойде ред на синята школа

Вече няма популизъм, дойде ред на синята школа

Сега е моментът за дългосрочни стратегииДори дяволът му завижда

Дори дяволът му завижда

Ерлинг Хaланд живее с голям проблем - нужда от вкарване на голове


Спортни новини