Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Трансферна зима 2020
Коронавирус!

26-02-2020 14:22


57 нови клуба приети за членове на БФС

57 нови клуба приети за членове на БФС

Те обаче няма да имат глас на предстоящия конгрес през юни

стани фен

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз вчера проведе редовно заседание в централата на БФС в Национална футболна база "Бояна". На нея членовете на ръководния орган приеха решенията, взети на предишното заседание на Изпълкома, както и това на Изпълнителното бюро на 10 януари т.г.

Прието бе предложението Българският футболен съюз да организира турнири за деца между 10 и 12-годишна възраст във всички области, като общият брой на състезанията ще е 30, а разходите по организацията, провеждането и закупуването на екипировка и спортни пособия ще бъдат осигурени от бюджета на БФС.

Членовете на ИК бяха запознати с работата на експертната комисия, натоварена с проекта за въвеждане на системата VAR в Първа професионална лига и развитието на процедурите по имплементирането й, включително постъпилите оферти, календар и етапи на подготовка по обучението на съдиите за работа с нововъведението.

Прието беше и предложението за Наредба на национално клубно лицензиране за женски отбори за участие в Шампионската лига, като в нея са запазени основните принципи и органи на лицензирането, което ще се извършва от действащите Лицензионна и Апелативна комисия по лицензирането.

57 клуба бяха одобрени за членове на БФС, като те няма да имат право на глас на Общото събрание, насрочено за 7 юни т.г.

Членовете на Изпълнителния комитет също така одобриха създаването на специална комисия за избор на официалната топка, с която ще се играят двубоите от Първа лига през сезон 2020/21.

ИК единодушно прие Българският футболен съюз да поеме разходите по възстановителното лечение в Барселона на полузащитника на националния отбор Ивайло Чочев, получил тежка контузия по време на европейската квалификация срещу Черна гора преди година.

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube


Тагове: БФС, клубове

Коментари

Още Новини


Livescore
Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Златка Замова
Златка Замова

Как ще се отрази кризата на спорта и футбола в Испания

Как ще се отрази кризата на спорта и футбола в Испания

Кореспондентът на BGfootball.com в Мадрид Златка Замова с ексклузивен коментар по темата

BGfootball.com
BGfootball.com

Големият победител ще е футболът

Големият победител ще е футболът

Малоумията да се плащат космически пари за трансфери и заплати ще спрат, а младите ще получат реален шанс

назаем

Във Франция за последно спряха мачове преди 52 г

Във Франция за последно спряха мачове преди 52 г

Тогава футболистите участваха в общи протести и постигнаха промяна в договоритеНормалност, която не съществува

Нормалност, която не съществува

Или какво се крие зад кулисите на футбола в Никарагуа


Спортни новини