Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Трансферна зима 2020
Коронавирус!

22-03-2020 13:01


Няма как първенството да се поднови през април

Няма как първенството да се поднови през април

Стойне Манолов и Никола Спасов са реалисти относно ситуацията

стани фен

Собственикът на Царско село, Стойне Манолов, смята, че няма шанс за подновяване на Първа лига през април, когато изтича извънредното положение в страната. Бизнесменът дори прогнозира, че то може да се удължи.

Царско село е сред клубовете, които подкрепят прекратяването на шампионата и завършване на отборите според моментното им класиране.

"При всички положения България няма да е първата страна, която да обяви прекратяване на първенството си. Това може да се случи само ако извънредното положение се удължи още един месец – до 13 май, което неминуемо ще стане. Тогава става невъзможно да поддържаме състезателите", заяви Манолов пред "Тема Спорт".

"Ще ни е нужно много време след това да ги върнем във форма, което практически означава, че не може да се доиграе първенството. На всички е ясно, че то няма да се поднови през април. Тази болест се разраства и никой няма да разреши да има футбол", категоричен бе Манолов.

Наставникът на тима, Никола Спасов, коментира как новакът в елитната ни лига понася настоящата ситуация с изолацията и паузата на първенството, наложени от пандемията от коронавирус.

"Аз съм си в София. Хубаво е, че имам наблизо паркове, за да излизам по малко, когато няма хора. Разходките ме спасяват донякъде", коментира Спасов пред "Тема Спорт".

"Нямаше как да не спрем тренировки. Поддържам контакт с играчите. Чужденците ни са настанени в комплекса (б.р. – в Царско село). Дали сме индивидуални програми за подготовка на всички играчи. Всеки прави нещо, но не може да се разчита на това, като го няма контрола отблизо."

"Със сигурност всички играчи, не само нашите, ще изпаднат от форма. В това отношение положението е еднакво за всички отбори. Важно е обаче здравето и да се запази нужното спокойствие, нека всички да направим така, че да се спазват предписаните мерки", категоричен бе специалистът.

"Няма как да не се отрази всичко случващо се върху финансовото положение на клубовете. Без значение по-малките или по-големите, засегнати ще са всички. Но пък ние от какво точно изкарвахме пари досега, като се замисли човек? От продажбата на билети ли, от фенартикули ли?! Публика на стадиона нямат и големите клубове. В понеделник чакаме срещата в БФС, за да видим как ще се процедира", завърши Никола Спасов.

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube


Тагове: Никола Спасов, Царско село, Стойне Манолов, коронавирус

Коментари

Още Новини


Livescore
Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Революцията вече започна

Революцията вече започна

Някои отбори все още се запъват, но и те ще се предадат

BGfootball.com
BGfootball.com

Българските клубове надуха цените

Българските клубове надуха цените

Повечето от тях предпочитат заточение за играчите им в чужбина, отколкото развитие у нас

BGfootball.com
BGfootball.com

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Тези, които сега въстанаха срещу БФС подкрепиха Боби и сие на последния Конгрес

назаем

Спасителите вече ще изискват силен Левски

Спасителите вече ще изискват силен Левски

Засега е твърде нереалистично да се очаква пълен стадион на всеки мачДъвката ЦСКА

Дъвката ЦСКА

Явно не може в Левски да ври и кипи, а на Армията всичко да е спокойно


Спортни новини