Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Трансферна зима 2020
Коронавирус!

01-05-2020 12:21


Държавата си търси близо 150 бона от БФС

Държавата си търси близо 150 бона от БФС

Въпросните потънали около организацията на Европейското през 2015-та

стани фен

БФС ще трябва да връща пари на държавата. Това е показала направена проверка на централата от Министерството на младежта и спорта. Сумата, която е изразходвана неправомерно от отпуснатите средства, е в размер на 144 510 лева. 142 776 лева от тях са "потънали" покрай организацията на Европейското първенство за юноши до 17 години, което се проведе през 2015 г. у нас.

То се проведе в Бургас, Созопол, Стара Загора и Сливен, а негов директор бе настоящият изпълнителен директор на Левски Павел Колев. Президент на централата тогава още бе Борислав Михайлов.

Парите, които не са били похарчени правилно, са отишли за наем на стадион "Черноморец" в Бургас. За това са изразходвани общо 305 хил. лева, но министерството признава за разходи едва 162 234 лева.

БФС отчита, че са платени наеми десет дни преди първата тренировка и няколко дни след края на първенството. А на практика занимания не са водени поради неприсъствието на нито един от отборите участници.

В момента министър Красен Кралев очаква реакция от БФС.

"Единственото нецелесъобразно разходване на средства от проверките на БФС се установи по организацията на Европейското първенство по футбол на стадиона на Черноморец. Всичко е описано. От тук нататък сме отправили претенциите си към футболния съюз и чакаме техния отговор. Сега има два пътя - единият е да признаят нашите претенции и да платят дължимата сума, другият е да ги оспорват и да търсим разрешение на казуса по съдебен път, което също е вариант", заяви Кралев.

Случайно или не, членът на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов на 22 март в ефира на БНТ заяви: "Едно момче, дето цял живот е бил на цицката и е смукал, докато работеше във футболния съюз, чувам, че приказва напоследък. Да не си отваря устата. Набута една торба пари за някаква фирма, за да прекопираме белгийското първенство. Да си мълчи и да не приказва, за да не запеем "Бургаски вечери", каза Стефанов, явно визирайки Павел Колев и това, което сега доказва проверката за Бургас.

Красен Кралев разкри, че други нарушения по отпускането на средства към БФС не са намерени, с изключение на такива за 1740 лева. Те са по програмите за развитие на детско-юношеския фютбол - закупуване на екипи и осигуряване на лагери. Не е открит "конфликт на интереси" в това, че детските тимове са спали в хотели, които са свързани с вицепрезидентите на БФС Атанас Фурнаджиев и Йордан Лечков (вече е само член на Изпълкома). Цените също не са били завишени.

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube


Тагове: БФС, държава, Красен Кралев, Павел Колев, европейско първенство 2015

Коментари

Още Новини


Livescore
Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Българските клубове надуха цените

Българските клубове надуха цените

Повечето от тях предпочитат заточение за играчите им в чужбина, отколкото развитие у нас

BGfootball.com
BGfootball.com

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Тези, които сега въстанаха срещу БФС подкрепиха Боби и сие на последния Конгрес

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Какво се случва с Астън Вила?

Какво се случва с Астън Вила?

Мач на тима от Бърмингам с този от Брайтън от януари е по-добра алтернатива от беларуския футбол

назаем

Крушчич или българин?

Крушчич или българин?

ЦСКА има два плана за действие в следващите седмициПояви се новото нормално синьо

Появи се новото нормално синьо

Да видим какви първи стъпки ще направи Сираков


30-05-2020
Рождениците днес
Спортни новини