Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Трансферна зима 2020
Коронавирус!

16-05-2020 16:43


БФС си изми ръцете с клубове без цели

БФС си изми ръцете с клубове без цели

Отбори, които не играят за нищо решили съдбата на Септември


Ръководството на Българския футболен съюз, което взе безумното решение да обрече отборите на Септември и Монтана на оставане в Б група прехвърли отговорността за него към клубовете от Втора лига, които нямат никаква мотивация да доиграят шампионата.

Нещо повече - по-изгодно за тях е той да спре, за да не се налага да влизат в ограничителни рамки, а и да плащат на играчи. Според Съюза обаче собственикът на Септември София Румен Чандъров направил опити за публични внушения след вчерашното заседание на Изпълнителния комитет.

"Становището, че преустановяването на сезона във Втора професионална лига е резултат от "подлагане на основния спонсор" на футболния съюз, може да бъде определено единствено като манипулативно и съзнателно целящо удар по имиджа на съюза и по прозрачността на вземаните от ИК решения", смята БФС, който добавя, че никога не е имал спонсорски или рекламни взаимоотношения с компанията, финансираща ФК ЦСКА 1948 .

"Приетият от Изпълнителния комитет вариант за крайно класиране във ВПЛ за сезон 2019/2020 е следствие не само от редица съвещания и анализи на Експертната група към БФС (с участието на ПФЛ, АФЛ и АБПФ), но и от официалното допитване до членовете на Втора лига и последвалата дискусия с представители на клубовете от челото на таблицата.

Наясно сме, че всяко лице, ангажирано с даден футболен клуб, преследва своите конкретни ползи; функцията на БФС обаче е да защитава интересите на всички свои членове и на българския футбол като цяло по максимално справедлив и обективен начин.

"Десет от членовете на ВПЛ през сезон 2019/2020 официално се обявиха за прекратяване на шампионата поради финансови и кадрови затруднения, причинени от форсмажорната ситуация у нас и по света", пишат от Съюза.

В съобщението обаче не става ясно защо например след като голяма част от клубовете са против формата на шампионата в Първа лига, той продължава и следващия сезон, въпреки че доказано се провали.

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube


Тагове: Септември, БФС, Румен Чандъров

Коментари

Още Новини


Livescore
Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Българските клубове надуха цените

Българските клубове надуха цените

Повечето от тях предпочитат заточение за играчите им в чужбина, отколкото развитие у нас

BGfootball.com
BGfootball.com

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Тези, които сега въстанаха срещу БФС подкрепиха Боби и сие на последния Конгрес

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Какво се случва с Астън Вила?

Какво се случва с Астън Вила?

Мач на тима от Бърмингам с този от Брайтън от януари е по-добра алтернатива от беларуския футбол

назаем

Дъвката ЦСКА

Дъвката ЦСКА

Явно не може в Левски да ври и кипи, а на Армията всичко да е спокойноКрушчич или българин?

Крушчич или българин?

ЦСКА има два плана за действие в следващите седмици


02-06-2020
Рождениците днес
Спортни новини