Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Трансферна зима 2020
Коронавирус!

17-05-2020 13:53


Левски е в сложен правен капан

Левски е в сложен правен капан

Единственият начин да не сбърка Борисов бе този пасивен подход, който предприе

стани фен

Радостин Василев, адвокат, пред 7/8 TV
Никой няма право по този начин да се подиграва с един от двата най-големи отбора. Левски има големи задължения, още след Тодор Батков те започнаха лавинообразно да се увеличават. Много наподобява случилото се с ЦСКА. Тази ненормална обстановка с джиросването на акции, както може да изиграе негативна роля в съществуването на клуба, така може да е крайъгълен камък за спасението. Левски в момента изживява катарзис.

Дали подписите под джирото са оригинални? Има исков ред за установяване на недействителност на това джиро. Единствен правен интерес от това има Бойко Борисов. Той е вкаран в изключително сложен правен капан - за да обяви джирото за недействително, трябва да води установителен иск. Това може и да трае 2 години. Ако подписът е фалшив, ще обезсили джирото и Борисов няма да е собственик. Но към момента той е такъв.

В адвокатската ми кантора разсъждавахме детайлно върху правните аспекти на това, което се случва, освен че това е гавра с Левски, която я правят левскари. Но освен че е грозно, това е гениален ход. Защото той поставя много сложно нещата в клуба. С това действие неговото съществуване е силно затруднено. Ако се оспорва джирото, влизаме в съда и край - Левски няма да има собственик. Чувам, че вече дори се говори за обезсилване на акции. Така че резултатът е 1:0 категорично за Васил Божков във войната му с Бойко Борисов и 0:2 във вреда на Левски.

Може ли клубът да продължи да съществува с процедура по несъстоятелност? В България не е имало положителен изход от такава. Но Левски не е обикновено акционерно дружество. Такава процедура може да постигне нещо много важно - би установило кои взимания са действителни и признати от един синдик. Защото чувам и виждам, че по времето на Спас Русев са се правили безобразия и тогава тези неща могат да отпаднат. Така че Левски наистина може да бъде оздравен и може би ще е за добре, за да не излизат постоянно скелети от гардеробите, както бе в ЦСКА.

Божков като напусна Армията, каза, че в момента, в който се е освободил от клуба, вече е на печалба. А защо е влязъл в Левски? Бил е принуден. И това е най-жалкото - че футболните отбори, не само Левски, а и ЦСКА, са жертва на тези политически игри. В крайна сметка тези клубове, ако са нормално работещи търговски дружества и ако имат добри стадиони, привържениците сами ще се върнат и отборите наистина ще имат рекламодатели. Левски представлява интерес и в момента, независимо от ситуацията, в която се намира.

Г-н Борисов можеше да приеме акциите, веднага да се консултира за подписа на г-н Попов и ако Попов потвърди, че е негов, то след това да ги джироса на Папазов. Това скриване обаче за мен отваря други юридически пътища. Единственият начин да не сбърка Борисов бе този пасивен подход, който предприе. Той не сбърка за себе си, но постави на карта бъдещето на Левски. Но и в момента може да джироса акциите, със сигурност Георги Попов повече не може да се разпорежда с тях.

Павел Колев е упълномощен от закона в момента да направи единственото възможно нещо като представляващ Левски - да впише в книгата на акционерите последния джиратар - именно Борисов. Предполагам, че в следващите дни ще има активно действие от страна на премиера по отношение на акциите. Това за него е неприемлив вариант, поставен е в изключителен шах. Но има и изход. Може да излезе елегантно от тази ситуация и да покаже, че наистина е левскар.

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube


Тагове: Левски, Радостин Василев

Коментари

Още Новини


Livescore
Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Българските клубове надуха цените

Българските клубове надуха цените

Повечето от тях предпочитат заточение за играчите им в чужбина, отколкото развитие у нас

BGfootball.com
BGfootball.com

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Тези, които сега въстанаха срещу БФС подкрепиха Боби и сие на последния Конгрес

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Какво се случва с Астън Вила?

Какво се случва с Астън Вила?

Мач на тима от Бърмингам с този от Брайтън от януари е по-добра алтернатива от беларуския футбол

назаем

Дъвката ЦСКА

Дъвката ЦСКА

Явно не може в Левски да ври и кипи, а на Армията всичко да е спокойноКрушчич или българин?

Крушчич или българин?

ЦСКА има два плана за действие в следващите седмици


02-06-2020
Рождениците днес
Спортни новини