Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Трансферна зима 2020
Коронавирус!

20-05-2020 12:28


Никога не е късно за Левски

Никога не е късно за Левски

Сметките без кръчмаря от Дубай засега са висящи

стани фен

Желю Станков/Тема Спорт
Никога не е късно. А особено когато се отснася за Левски, всичко си струва. Включително и това някой да олекне, а друг да придобие още по-голяма тежест. Eдин философ бе казал, че истината винаги е някъде по средата.

Също така никога не е късно да се изложиш. В последните седмици това се случи на личности и институции, които за отрицателно време показваха различно лице и обратна позиция и човек се чуди дали вчерашия ден изобщо го е имало в календара. На други пък им лъснаха лъжи от миналото. И всичко това на гърба на Левски.

След толкова много излагация ножът явно опря до Наско Сираков, който се бе зарекъл, че кракът му повече няма да стъпи на Герена. Ето защо друг философ е рекъл, че човек не трябва да се зарича. Васил Божков също се бе зарекъл преди години, че никога повече няма да се занимава с футбол. Само че в началото на миналата година ножът явно бе опрял и до него.

Един от висящите в последните години въпроси бе защо Сираков го нямаше в Левски при Божков, при Спас Русев и при предишните носители на акциите. Илиана Раева го написа за тези, които умеят да четат между редовете. „Някой има интерес Сираков да не е в клуба“, каза съпругата на Наско. Сега явно тези ледове са стопени. В тази връзка - спомнете си кой преди няколко дни предложи помощ за Левски. И дали този някой щеше да си разиграва коня в последните години, ако Сираков бе в Левски?! Помните как Наско и Тити се появиха по телевизията да тропнат по масата заради съдийските реверанси към един отбор...

Въпросният някой винаги има към кого да се обърне, за да го помоли да даде ценни указания на всеки собственик на Левски да не звъни на Сираков. А помните ли кой единствен за последните 10 години си е позволил да се обърне с "Кирчо" към този някой?

Истина е, че в един момент синята легенда получи покана от Гриша Ганчев. Но се оказа, че Сираков не е чак такъв професионалист. Сигурно идеята е била не само да се подреди червеният клуб, но и да има силен отпор срещу разградското статукво.

Защо все Сираков ли? Ама защото умее и в буквалния, и в преносния смисъл да размахва показалец, както го направи онзи ден в телевизионното студио.

Без да сме пренебрежителни към Константин Папазов, но Тити е фен, а Сираков е Сираков. Ясно е, че те са и ще продължат да са от един отбор. Без да сме пренебрежителни към всички, дали всичко за Левски, но в момента, точно в тази ситуация няма по-подходящ от голмайстор номер едно в историята на сините. Знаме, символ, водач... Както искате, го наричайте.

В последните седмици много хора говориха. Но Сираков първи каза: Всички сме виновни, за да се стигне до тук! И първи каза: Всички ще сме собственици!

Идеята от тук насетне е: Важно е да си собственик със сърцето, не с джиро. А когато сърцето тегли към стадиона, ще има и приходи. Защото кредиторите не вярват на намерения и обещания. Искат си тяхното.

Обаче в нашия случай сме зрители на филма „Дубай не вярва на сълзи“. Да видим г-н Божков дали ще повярва на показалеца на Левски и ще омекне. Всъщност показалецът на Сираков е юмрукът на цялата синя общност, която проспа последните месеци и не натисна към по-бързо развитие. Още през зимата бе ясно, че Левски приключва с парите, и е странно, че се стигна до момента, в който часовникът отброява наобратно.

А че Сираков знае с какво се захваща, стана известно пак между редовете. Той попита риторично какво ще представлява Левски след 3 години. Его го анонса! Той явно има предварително грубо начертан План 2023. Време беше фабриката за юлизии, обещани козирки и клиширани фрази да затвори. Без стратегия не става. Сираков не е от тези, които непрекъснато прокламират "мач за мач". Наско осветли и съветника си, който е достатъчно ясен – Станимир Стоилов.

А положението всъщност не е толкова страшно, защото двамата този филм с безпаричието са го играли. Може би ще се появи първата широка коалиция в ръководството на Левски. Наско Сираков ще е президент с представителни функции, а ако публиката иска друг, нека си купи членски карти и да гласува. Големият успех ще е точно това. За пари ще се говори после.
Революция не е нужна само в Левски, но и във футбола. Неслучайно в неделя Сираков спомена и за телевизионни права. Има как и откъде да се набавят приходи. Но тези сметки без кръчмаря от Дубай засега са висящи. Никой не знае колко време ще мине, докато Левски престане да бъде оръжие, а да стане инструмент…

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube


Тагове: Левски, Наско Сираков, Васил Божков

Коментари

Още Новини


Livescore
Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Българските клубове надуха цените

Българските клубове надуха цените

Повечето от тях предпочитат заточение за играчите им в чужбина, отколкото развитие у нас

BGfootball.com
BGfootball.com

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Тези, които сега въстанаха срещу БФС подкрепиха Боби и сие на последния Конгрес

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Какво се случва с Астън Вила?

Какво се случва с Астън Вила?

Мач на тима от Бърмингам с този от Брайтън от януари е по-добра алтернатива от беларуския футбол

назаем

Дъвката ЦСКА

Дъвката ЦСКА

Явно не може в Левски да ври и кипи, а на Армията всичко да е спокойноКрушчич или българин?

Крушчич или българин?

ЦСКА има два плана за действие в следващите седмици


02-06-2020
Рождениците днес
Спортни новини