Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Трансферна зима 2020
Коронавирус!

08-06-2020 16:39


Ясни са задълженията на клубовете към държавата

Ясни са задълженията на клубовете към държавата

Топ длъжниците са Левски и ЦСКА

стани фен

Задълженията на футболните клубове към държавата възлизат на 8.3 млн. лева, обявиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Заради изисквания за конфиденциалност от агенцията не влязоха в конкретика за имената на клубовете и размерът на техните задължения. Въпреки това са ясни двата най-големи длъжника - Левски и обявеният в несъстоятелност през 2016 г. ЦСКА.

От Левски сами разкриха размера на дълга си, тъй като провеждат кампания сред феновете за набиране на средства за неговото погасяване. Той е около 4,29 млн. лв., тъй като в началото на годината от клуба обявиха, че трябва да направят 34 вноски по 143 000 лв. (4 862 000 лв.). До момента, благодарение на парите на феновете, са направени вече 4 месечни вноски по 143 000 лв. (или 572 000 лв.).

От НАП съобщиха също, че немалка част от тези дългове на клубове (те са основно от здравни вноски и социални осигуровки на служители), са натрупани по време на кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19.

На 10 март футболният сезон в България беше временно спрян, като тренировките бяха подновени едва в средата на май, а първенството в Първа лига бе рестартирано едва този уикенд. През това време доста клубове признаха, че изпитват сериозни финансови затруднения. Доста от втородивизионните отбори дори заявиха, че нямат възможност да довършат сезона и шампионатът във Втора лига беше прекратен. Ботев Гълъбово пък директно напусна професионалния футбол.

Що се отнася до ЦСКА, то неговите задължения към НАП възлизаха на близо 14 млн. лв. Постигнато беше все пак споразумение да се погаси една част от тази сума - 4 486 200 лв. Тези пари са осигурени, след като дружеството "Ред Енимълс" плати 8 млн. лв. за активите на ЦСКА (включително и емблемата). Въпросната сума към НАП все още не е напълно платена, но от агенцията коментираха, че има напредък по този случай.

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube


Тагове: Първа лига, клубове, НАП, задължения, Левски, ЦСКА

Коментари

Още Новини


Livescore
Златка Замова
Златка Замова

Барса залага треньор и всичко на масата

Барса залага треньор и всичко на масата

Ще ги измъкне ли пак от тинята Меси срещу Атлетико или идва краят на каталунската му приказка?

BGfootball.com
BGfootball.com

Революцията вече започна

Революцията вече започна

Някои отбори все още се запъват, но и те ще се предадат

BGfootball.com
BGfootball.com

Българските клубове надуха цените

Българските клубове надуха цените

Повечето от тях предпочитат заточение за играчите им в чужбина, отколкото развитие у нас

назаем

С Марселиньо всичко е пито-платено

С Марселиньо всичко е пито-платено

Емблематичния халф си тръгва от Лудогорец през задната вратаСъздадени един за друг

Създадени един за друг

Всичко в Клоп крещи червено, цветът на действието, жизнеността, енергията и опасността


Спортни новини