Агонията на българския футбол продължава, съдът отказа да впише Бербатов

Начало » Агонията на българския футбол продължава, съдът отказа да впише Бербатов

Борислав МихайловСофийският апелативен съд отхвърли искането на Димитър Бербатов да бъде вписан като президент на Българския футболен съюз след сбирката на 76 клуба на 18 март в НДК, за която бившият нападател и екипът му твърдяха, че е редовен конгрес на централата.

Това е втора и последна инстанция. Преди това амбициите на Бербатов бяха охладени и от Софийския градски съд.

След 18 март Бербатов подаде документи за вписване на решенията на неговия конгрес в Търговския регистър, но те бяха стопирани заради жалби на члена на изпълкома на БФС Емил Костадинов и на ФК Академик София.

„Успехът идва, когато не се отказваш; когато се бориш докрай за своята справедлива кауза, не се предаваш и си сигурен, че тя ще се случи. Някои битки са по-дълги, но смелите не се предават“, написа в социалните мрежи Стилиян Петров, част от екипа на т.нар. революционери във футбола ни, малко преди оповестяването на решението на апелативния съд.

Те водят битка за управлението на БФС вече над година и половина.

В същото време обаче Михайлов все още не е вписан. Ако съдът признае скандалните решения на извънредния конгреса на БФС от 12 октомври м.г., то Михайлов ще получи редовен управленски мандат за още четири години. Там жалбите са от три клуба за неправомерно отхвърляне на делегати. По тях все още няма решение дори на първа инстанция. Ако магистратите не признаят този конгрес, се свиква нов изборен конгрес.

Иначе за 20 май е насрочен конгрес на БФС, който обаче няма да е изборен. В дневния му ред има отчет, бюджет и стратегия за развитие на българския футбол.