АИК вероятно ще се размине само с глоба

2010-08-21 17:43:00

Шведският АИК вероятно ще се размине само с рекордна глоба за ексцесиите на феновете след мача с "Левски" в четвъртък. Тогава запалянковците на отбора нападнаха автобуса, който трябваше да отведе играчите на "Левски" до летището и изпочупиха стъклата му.

От камъните им пострадаха масажистът и пресаташето на сините, а собственикът Тодор Батков беше уцелен с бутилка. Той обяви, че ще се свърже с президента на УЕФА Мишел Платини и ще настоява за разглеждане на случая, който е бил най-подробно описан и от дежурния делегат на мача.

Дисциплинарната комисия на УЕФА няма да се произнесе за инцидента след мача АИК – "Левски" преди 23 септември. Това твърди вестник "Свенска дагбладет", позовавайки се на писмо от Европейската футболна централа, получено в ръководството на шведския шампион в петък вечерта.

Според изданието, по-вероятно е шведите да получат рекордна глоба от 1 млн. евро, защото този инцидент е рецидив на привържениците им. Все пак съществува вероятност АИК да бъде изхвърлен от евротурнирите, но това ще се случи, ако евентуално стигне до групите и вече е изиграл първия си мач.

В такъв случай ще бъде доста трудно друг отбор да заеме мястото на шведите в груповата фаза на надпреварата.

"Може да се стигне до най-тежката глоба от УЕФА – 1 млн. евро или лишаване от домакинство за няколко мача. Не изключвам възможността за изхвърляне от евротурнирите, но това е най-тежкото наказание", коментира пред "Свенска дагбладет" говорител на УЕФА.

"Ще съдим всички, които участваха в тези безредици. Обмисляме дори възможността да затворим "Росунда". Това, което се случи е направо ужасяващо", сподели пред изданието изпълнителният директор на клуба Анеле Йерберг.

Вашият коментар