АИК заплашен от изхвърляне

2010-08-20 19:26:00

Хулиганските изстъпления на шведски фенове след края на снощния мач АИК Стокхолм – „Левски" (0:0) може да костват изваждането на скандинавския тим от европейските клубни турнири.

Това прогнозират медиите в Швеция, а от ръководството на АИК не крият, че опасността техният тим да бъде изхвърлен е много голяма. Новината за атаката срещу отбора на „Левски" и делегатите на мача е водеща в спортната преса в страната.

Отборът на Левски, всички български журналисти, фенове и щаб бяха отцепени заради безредици извън стадион „Росунда" след мача между АИК и „Левски", завършил 0:0.

„Има вероятност да ни изключат. Все пак се надявам, че чак дотам няма да се стигне", казва спортният директор на АИК Йенс Андерсон пред вестник „Афтонбладет".

Автобусът, с който трябваше да бъдат извозена делегацията на Левски, бе помлян пред стадиона с камъни и железни пръти. При атаката пострадаха масажист на "Левски", пресаташето Александър Касабов, а собственикът Тодор Батков бе уцелен с бутилка вода. Пострадаха и двама представители на УЕФА. Делегатът Жорж Люхингер е описал всички инциденти в своя доклад.

Вашият коментар