Албания отметна досадно задължение срещу отбора на БФС

Начало » Албания отметна досадно задължение срещу отбора на БФС

Албания, която е на броени игрови минути от класиране на Евро 2024, имаше досадното задължение да приеме представителния отбор на Бобимихайловото БФС в контролен мач и без да се напъва особено спечели с 2:0.

Футболът, който демонстрира трупата на Младен Кръстаич по традиция беше отвратително слаб и лишен от всякаква идея и концепция, с много тактически и технически пропуски от вратарския пост, до върха на атаката.

Албанците също не показаха особено качествена игра, но не им и трябваше, за да запишат успех срещу може би най-слабия отбор в Европа тази есен. Те поведоха с 1:0 в 42-ата минута с атака, в която отбраната на Кръстаич показа трогателна липса на елементарна тактическа грамотност.

След почивката мачът вървеше към определението „най-скучно полувреме“ на вечерта, когато в 80-та минута състезател на Албания реши да стреля от близо 30 метра и вкара за 2:0. В добавеното време Десподов показа, защо все още не може да се наложи дори в отбор като ПАОК, след като в единственото сносно положение изкара топката над вратата в аут.