Аматьорите си избраха живуркането! Промяна в българския футбол няма да има

Начало » Аматьорите си избраха живуркането! Промяна в българския футбол няма да има

БФС сградаДиректорът на националните отбори в БФС Георги Иванов-Гонзо спечели битката за нов президент на Централата с 235 срещу 181 гласа срещу основният борец за промяна в родния футбол Димитър Бербатов.

469 бяха делегатите с право на глас, като 466 от бюлетините бяха действителни.

Пълно разпределение на гласовете:

Михаил Касабов 35 гласа
Манол Иванов – 1 гласа
Димитър Бербатов – 181 гласа
Петьо Костадинов – 4 гласа
Георги Иванов – Гонзо – 235 гласа
Георги Захариев – 4 гласа
Георги Градев – 6 гласа

Всеки клуб с право на глас е равнопоставен в избора, така че победата на всеки един от кандидатите е резултат приоритетно от клубовете от аматьорските дивизии.

Залата в столичния хотел, избран за домакин на Извънредния конгрес на БФС от сутринта се изпълни с представители на близо 500 клуба, като още първите процедурни гласувания подсказаха линията в намеренията на делегатите.

Всеки от кандидатите получи по 5 минути, в които имаше възможност да се представи пред делегатите. Някои предпочетоха емоцията, други конкретиката, а един неуспешно се опита да прави „шоу“. Георги Иванов пък изчете акуратно два готови листа с текст.

„Ще опитаме на върнем доверието в българския футбол. Аз ще съм най-големия си коректив“, обеща Гонзо в приветствените си думи, след което направи своите предложения за състав на Изпълкома, които в реда на обявяване са:

Атанас Фурнаджиев, проф. Николай Изов, Михаил Статев, Любомир Пейновски, Николай Андреев, Мила Христова, Румен Вълков, Атанас Караиванов, Николай Лазаров, Даниел Панов, Калин Каменов, Пламен Манолов, Теодор Тодоров, предложение за човек от екипа на Димитър Бербатов.

Предложени от други делегати бяха още: Димитър Георгиев, Станислав Ангелов, Кирил Вангелов, Дончо Донев, Пенко Пенков, Стилиян Петров, Тодор Стойков и други.