Англия докосва Топ 16 на Европа

Начало » Англия докосва Топ 16 на Европа

Англия и Шотландия не си отбелязаха голове в интересен и динамичен мач в група D, след който отборът на Гарт Саутгейт е втори с по 4 точки с Чехия и заедно докосват осминафиналите.

Само 2500 шотландски фенове, повечето с традиционни полички, успяха да влязат с билети на “Уембли“, тройно повече останаха край стадиона в Лондон да дерат гърла за любимия тим. Това бе среща на островитяните след 25 години, когато Пол Гаскойн-Газа ликвидира с феноменален гол Шотландия на Евро’96.

Англичаните хукнаха напред и се скъсаха да пропускат – Джон Стоунс тресна греда с глава след корнер, Мейсън Маунт също се размина с гола , великолепно изведен от Стърлинг, после самия Рахийм и Хари Кейн. Шотландците отговаряха борбено и при шанс опитваха контри.

Фил Фодън, Маунт и Джеймс бяха спрени след почивката, а силите изравнени. Стивън О‘Донъл и Адамс не успяха да накажат английските пропуски. Рийс Джеймс чисти с глава от голлинията точен на Линдън Дайк.

Робертсон настъпи Стърлинг в наказателното и го събори на полевата линия, съдиите прецениха че не за дузпа.

Провежането на олимпийските игри в Япония остава под въпрос заплашено от нов щам на коронавируса. Експертите предупреждават че е опасно да има жива публика, организаторите искат поне по 10 000 на стадионите. Започнала е ваксинация за персонал на летища, журналисти, доброволци на игрите, Правителството решава ще има ли фенове в понеделник.