Англия пожела купата с четири на Украйна

Начало » Англия пожела купата с четири на Украйна

Англия заяви, че гони титла с 4:0 над Украйна на четвъртфиналите на европейското първенство на олимпийския стадион в Рим, влиза в Топ 4 отново след 1996 и 1968 г. Младият отбор на Гарет Саутгейт показа мускули и потенциал, посреща Дания на домашния “Уембли“ в Лондон в сряда.

Островитяните решиха мача с ранни голове в двете части. Хари Кейн откри в четвъртата минута, изведен безупречно от Рахийм Стърлинг, който изненадващо повече създаваше атаки, отколкото да финализира. Украинците, впечатляващо водени на турнира и световните квалификации от суперзвездата Андрий Шевченко, опитаха да изравнят с нелоши атаки, но английската защита работеше отлично и прехвърли 400 минути без допуснат гол.

Шоу би статичен за нарушение срещу Кейн с излизане от съблекалните, а централният защитник Хари Макгуайър забучи с глава.

Стърлинг изработи третия с Шоу, Хари Кейн избухна с дубъл с глава, за да разпише 38 гола с Англия (първи вкарал в поредни мачове). Има и 33 сезонни с Тотнъм.

Бушман с полет го спря за хеттрик, преди резервата Хендерсон да му опъне мрежата. 31-годишният Джордън регистрира първи гол в 62 мача за “трите лъва“.

Бързоногата резерва Джейдън Санчо, преминал от Борусия в Манчестър Юнайтед за 90 млн.евро, се включи с няколко пробива.

Последните три мача от интересното Евро‘2020 са на “Уембли“. Италия и Испания ще се сборят във вторник за първото място на финала на 11 юли.