Анчелоти: На тим като Сити не може да позволяваш централен обстрел

Начало » Анчелоти: На тим като Сити не може да позволяваш централен обстрел
Анчелоти Гуардиола
Снимка Даниел Касас

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти прие спокойно критиките за закъснели смени в двубоя срещу Манчестър Сити (3:3) в първия 1/4финал за Шампионската лига на “Бернабеу“ и анализира:

“Много оспорван, изравнен и борбен мач. Не очаквахме, че ще ни вкара Силва оттам от фал, не ни афектира, отвърнахме добре с пресиране напред и неудобни топки. Двата им следващи гола към сглобката бяха неспасяеми. На отбор като Сити не се позволява стрелба централно.

Вторият ни гол бе перфектна комбинация между Вини и Родри отляво, доволен съм. Не знам дали смените са били късни, не искаш да разбиваш ритъма..Модрич се включи отлично, дадоха енергия с Брахим.“

Пеп Гуардиола не пропусна да се оплаче – от тревата на мадридския храм, иронизира и затворения му покрив, макар да замаза с хвалби за ремонтираното съоръжение:

Харесвам да виждам небето. Да, станало е впечатляващо, съблекалните, всичко … Сега само трябва да се погрижат да оправят тревата, но това едва ли ще е проблем за Флорентино. Мадрид винаги са имали прекрасен терен, помня като футболист бе да играеш като на килим.

Каталунският спец обясни липсата на Де Брюин и похвали Йожко Гвардиол:

“Кевин бе сред титулярите, но каза че не може да играе, зле му е и повръща… дано се оправи за реванша. Късметлии сме да имаме Гвардиол и че успя да играе, иначе щеше да е много трудно отзад. Раздаде се по невероятен начин, не само с гола, игра супер! Страхотно момче, щастливи сме за него. Бе невъзможно да контролираме акциите на Мадрид, загубихме топки срещу технични играчи, но постепенно създавахме повече опасности. На почивката казах да нападат организирано и чакат Фодън и Гвардиол да се проявят.“

Социалните мрежи бяха заляти от шаржове за безличната игра на Ерлинг Холанд с призиви: “Събудете, момчето! Има важен мач…“

Бившият нападател на Сити и Аржентина Кун Агуеро пък заложил 10 000 долара за резултат над 2 гола и спечели 18 900 само за четвърт час игра, както сам се похвали.