Аплодисменти за г-н Примерно

Начало » Аплодисменти за г-н Примерно

Георги Иванов-ГонзоЯвор Пиргов/Тема Спорт
8 минути и 36 секунди… Точно толкова говори новият президент на БФС Георги Иванов – Гонзо по време на 21 минутната пресконференция след срещата на клубовете относно формата на шампионата. За тези 8 минути Гонзо успя цели 27 пъти да използва думата “примерно” и 29 “така”. Оказва се, че общо 56 пъти бившият нападател е намерил за необходимо да вкара в изреченията си безсмислени и паразитни изрази, а най-страшното е, че при внимателно заслушване ще установим, че горе-долу такъв е общият брой на думите в речника му.

Всъщност напрягането на слуха и мисълта са задължителни, когато опитваме да разберем какво иска да ни каже г-н Иванов, тъй като дикцията и изказа му, произтичащи от характерния говор, при който използва само половината си уста, са трудни за асимилация.

И явно няма да става по-лесно, защото след като денят се познава по заранта, то нищо в началото на управлението на избрания от Статуквото президент не предвещава промяна. Кукловодите поне трябва да осигурят курс на “г-н Примерно” за логопед, за да се държи все пак някакво прилично ниво на изказ и комуникация.

От медийните му изяви до момента разбрахме, че стадионите са празни, защото имало фенове, които скандирали обидни изрази и по този начин отблъсквали останалите, а щом отборите са еднакво слаби и има интрига в първенството, то значи всичко е наред. И не е лошо някоя фармацевтична компания много бързо да разработи хапче, което да кръсти “Антиклишетин”, за да сме подготвени, когато застане следващия път пред микрофоните. Клишета, клишета и за десерт заучени, но изпразнени от смисъл и съдържание фрази. Това представлява съчетанието от петдесетината думи в репертоара му. Някой да е чул от него нещо за тв-права, за реална работа с държавата относно инфраструктурата, за детско-юношеския футбол и единната методика, за стимулирането на развитие на български играчи…

Повтаряме „Конкретно“, защото алабализмите, примерно, не вършат работа. Те са идеалното прикритие за продължаването на порочните схеми и затъването. Но това едва ли е голяма изненада, след като Статуквото заложи на човек без ценз, образование, умения и потенциал да ръководи българския футбол. Но сега спокойно можем да използваме характерната за шоплука поговорка, която излиза от устата на лирически герой Вуте: “Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Нане да му е зле”. Представяте ли си какво им е на преводачите в централите на УЕФА и ФИФА, когато се налага да превеждат изказвания на Гонзо, който по протокол получава покани за международни събития, а след това присъстващите от благоприличие са длъжни и да ръкопляскат… Примерно…