Арестът на Дембеле бил ксенофобска провокация

2011-01-10 19:15:00

Имаше още две такива, но за щастие не стигнаха до медиите, заяви Тодор Батков

 

Дали Гара Дембеле няма да стане нов Юсеф Рабех, ако остане в България. Този въпрос си задава и собственикът на Левски Тодор Батков. И признава, че го тормози. Преди време самият адвокат обяви, че ще отдели от охраната си, за да пази головата машина из София. Но какво ще се случи, ако наистина Гара остане?

"Да, тогава трябва сериозно да помислим как ще го пазим през свободното му време. Истината е, че той е на 24 години, обича много живота, а в същия момент ние сме много лошо място за живеене за такъв тип млади хора. А напоследък и той открито беше провокиран. Аз виждам голяма доза провокация и в това, което се случи в Студентски град. Имаше два последващи случая, които за щастие не стигнаха до медиите. Не знам… Ксенофобски народ ли сме… Не е лесно", коментира Тодор Батков.

 

Под провокация той вероятно има предвид молбата от служител на заведение в Студентски град Гара да премести колата си, независимо че в онзи момент (около 3,30 часа на 3 декември) е бил много пиян. Впоследствие полицейски патрул закопчава дембеле зад волана. Съществува обаче и вариант Батков да има друго предвид с думите си за провокация към Гара преди ареста му в Седмо РПУ.

Вашият коментар