Аржентина и Полша напред след трилър в група С

Начало » Аржентина и Полша напред след трилър в група С


Двукратният световен шампион Аржентина нокаутира с 2:0 водача в група С Полша, но не го изхвърли от Мондиала в Катар, класират се заедно за Топ 16. До последната секунда на двата мача не се знаеше кой излиза втори от изравнената група, истински трилър от емоции. Мексиканците се бориха здраво 98 минути, преди да отпаднат достойно с 2:1 над Саудитска Арабия.

Аржентинците владееха и атакуваха постоянно в оспорван сблъсък, “дружина полска“ се бранеше лъвски. Вратарят Войчех Шчезни извади с ръка под гредата точен опит за олимпийски гол на моторът на “албиселесте“ Анхел Ди Мария и спря с плонж дузпа на Лионел Меси. Наказателният бе свирен пресилено за нарушение срещу седемкратната “Златна топка“, но след като вече бе играл с кълбото и пратил в аут. Иначе 34-годишният капитан активно търсеше гола.

Южноамериканците си осигуриха класиране на излизане от антракта с атака отдясно на Ди Мария и изненадваща асистенция назад на Молина за 23-годишния атакуващ халф на английския Брайтън Алексис МакАлистър. Хулиан Алварес – Спайдърмен (22 год.) забучи втория в 69-тата след комбинация с друг младок. Шчезни пак парира на Меси,  продължил да създава положения за колегите.

Поляците се стреснаха, че отпадат, пробваха контри в последните десет минути и се пазеха да не правят нарушения. По същото време мексиканците натискаха да вкарат трети гол и осигурят класиране, защото бяха равни по всички показатели с европейците и с фатално повече жълти картони 8:5. Хенри Мартин бе открил в 47-мата и веднага Луис Чавес удвоил от пряк свободен. Два гола – на Лозано и Антуна (в 87-мата), бяха анулирани за засади.

Якуб Кивиор извади с глава от голлинията влизаща топка на Талиафико в 93-тата, края на мача съвпадна с гол на  Ал Даусари за Саудистка Арабия, утвърдил класирането на поляците, които радостно празнуваха на стадиона.

Левандовски и компания излизат срещу защищаващия титла Франция на осминафиналите, Аржентина чака Австралия.