Аспарух Василев: Удоволствие е да играеш в А група

2010-08-03 02:29:00

Отборът на Академик (София) се завърна в А група след 28 години отсъствие от елита с равен срещу Черноморец. "Студентите" извоюваха точката след 0:0 в Бургас и въпреки че на моменти изглеждаха по-слабият отбор на терена, имаха своите шансове за гол. За гостите от София това бе дебют на новия треньор Борис Ангелов, който имаше на разположение за срещата поради различни причини само 14 футболисти. Силен мач за новия член на А група направи капитанът на отбора Аспарух Василев – Пухи.

"Поздравявам всички момчета с точката, раздадоха се напълно. Мисля, че заслужихме равния, въпреки че имаше доста припряност в играта ни. Но това се дължи на факта, че почти целият отбор направи дебют в А група. Имаме доста млади момчета, но се справиха", развълнувано сподели след края на мача капитанът на Академик Аспарух Василев.

През първото полувреме футболистът на "студентите" имаше шанс да отбележи гол, но не успя да засече остро центриране. В 81-ата минута капитанът на гостите проби отляво, центрира успоредно на голлинията, топката почти се разходи по нея, но нямаше кой да я вкара във вратата на Черноморец.

"Това да играеш на такъв хубав стадион, с добър противник, нормално е да се раздадеш максимално и да дадеш всичко от себе си. За нас бе удоволствие да играем тук", добави Василев.

Според него в А група удоволствието да играеш футбол е по-голямо в сравнение с долните дивизии. След първия мач на отбора в А група след повече от 25 години, състезателят на Академик е на мнение, че не е толкова трудно да се представиш добре в елита. "Когато вложиш повече раздаване и концентрация, няма нищо страшно".

Според него кадровите проблеми на отбора са оказали влияние на представянето на тима, но едва ли са щели да променят крайния резултат. "Не трябва да сме максималисти. Една точка си е една точка, при такъв сериозен съперник. Трябва да сме доволни от нея".

"Надявам се да победим следващия ни съперник, но няма да е никак лесно. Пожелавам си да го постигнем. Ще видим другата събота, дано се възстановим дотогава", завърши Василев.

Във втори кръг Академик приема като домакин друг отбор завърнал се в групата на майсторите, този на Видима-Раковски.

 

 

Вашият коментар