Африканец тренира с Черноморец докато чака трансфер

2011-01-11 08:58:00

Отборът ще ползва пълноценно "Гнездото" до заминаването си за Турция

Националът на Конго Муйтис Лис се присъедини към съотборницире си от Черноморец в зимната им подготовка преди началото на пролетния полусезон в А група. Той закъсня с няколко дни поради семейни причини с разрешението на клубното ръководство, но от днес се включи на пълни обороти в заниманията на отбора.

Според информации от Мароко обаче 25-годишният Муйтис ще напусне стадион "Лазур", за да премине Раджа Казабланка, с който вече е постигнал договорка за 18-месечен контракт.

Въпреки мъгливото и студено зимно време вчера и днес, терените на новата база "Гнездо на акули" са в отлично състояние и футболистите тренираха при максимално натоварване. От заниманието отсъстваше халфът Марсио Нуньо, който страда от простудно заболяване, което протича с висока температура. Клубният лекар д-р Вълчев даде на футболиста два дни почивка, след което той отново ще бъде на линия и ще тренира със съотборниците си.

До края на седмицата спортно-техническият щаб на клуба очаква потвърждение за последните две контроли, които ще се изиграят на 7 и 9 февруари в Анталия. По това време на годината в турския курорт се готвят отбори от Австрия, Швейцария, Румъния, Русия и много други страни, които са сред възможните съперници на "акулите".

Базата в Сиде, където и през тази година ще се подготвя отборът на Черноморец, е предпочитана от западноевропейски тимове, които по това време се готвят за пролетния полусезон.

Черноморец ще продължи подготовката си на кампуса "Гнездо на акули". За тази седмица са предвидени шест тренировки, а старши треньорът Антон Велков остана изключително доволен от старанието на играчите и от състоянието на терените в базата. Поради тази причина всички тренировки от втората подготвителна седмица на отбора ще се проведат на кампуса. Заниманията ще се водят по предварително направената програма на треньорския екип на "акулите".

Предвидени са шест интензивни занимания, а в неделя футболистите ще почиват, съобщава пресслужбата на клуба.

Вашият коментар