Бабаитлъци след юмруците в Ловеч

2010-10-26 00:05:00

Пламен Николов: Ако бяхме ек на ек, щях да му разкажа играта;

Гаджев: Ако бях ударил Берберович, щеше да е 20 дни в болница

 

Грозните сцени от Литекс – Левски 2:1 преляха и в някои грозни гаменски изказвания на уж осъзнали се участници в 5-минутния ръкопашен бой по време на иначе футболния мач.

 

Изгоненият играч на Литекс Пламен Николов се направи на бабаит в коментара си за случката. "Някой ми посегна отстрани. Аз лично не видях кой го направи. Удари ме. Ако бях го видял и останем един на един нещата щяха да изглеждат по друг начин. Лесно е да се намеси от страни", закани се Николов, че щеше да разкаже играта на своя боксов съперник при битка ек на ек.

 

В обяснението си за зародиша на скандала пък капитанът на Левски Владимир Гаджев също напомни, че за завършилото дерби е по-добре да се използват термини от бойните изкуства, отколкото футболни. Коментирайки положението, при което закача с ръка Джемал Берберович, Гаджев се изсили: "Виждате, че ръката ми минава покрай главата му и се удря в гърба му. Ако го бях нацелил в главата, щеше да е 20 дни в болница. Или поне щеше да лежи 20 минути на земята."

 

Именно след борбата за топката между Гаджев и Берберович и отсъденото нарушение в полза на босненеца от Литекс се стигна до безредиците и масовата размяна на удари.

 

Впоследствие от Левски изригнаха, че поне трима от Литекс са били за гонене, а не само Пламен Николов.

 

"Не знам дали Том е бил за червен картон, но този с дългите плитки за какъв картон беше? По-червен от този нямаше! Той разби устата на Пламен Николов. Само по балканските терени може да се случи", заяви гневно финансовият шеф на Литекс Величко Дихонов, визирайки холандеца със сплетена коса в състава на Левски Сержиньо Грийн.

Вашият коментар