Байерн – ПСЖ е финалното шоу в Шампионската

Начало » Байерн – ПСЖ е финалното шоу в Шампионската
Байерн Мюнхен Левандовски
Снимка: Даниел Касас

Байерн Мюнхен ще търси шеста корона на Европа в неделя срещу Пари Сен Жермен след като наказа с 3:0 изненадата Олимпик Лион на “Жозе Алвараде“ в Лисабон. Двубоят е мечтан дуел на най-силните отбори в момента, показващи модерен футбол на много висок ритъм с изключителни атакуващи тройки, вкарващи много.

Екзекуторите на Ювентус и Манчестър Сити тръгнаха силно с четири смели атаки, Депай изпусна на празна врата и после нацели греда, а Мануел Нойер спаси други две. Немския шампион наказа в 18-тата, след като Серж Гнабри получи дълбочинен пас, премина през петима защитници и от линията на наказателното матира вратаря Антони Лопеш. Португалецът му хвана нов опит, а Марсал пазеше Левандовски.

В 33-тата при нова атака на Гнабри с Перишич, Роберт бе спрян, но Серж удвои с добавка за девети гол в турнира. След малко почти облиза далечния стълб с дълъг диагонал.

Руди Гарсия освежи след антракта, променяше тактика и тимът му създаде няколко положения, Нойер блокира удари на Марсело и Екамби, Цюле и Кимих бранеха самоотвержено. Гол на резервата Коутиньо бе отменен за игра с ръка на Горецка. Лионци бяха много уморени в края, пробягали двойно повече километри, но удържаха. Испанският рефер Матео Лаос спести някой картон и изгонване на Мендеш.

Кимих намери със статичен отляво в 88-мата главата на Левандовски, който се извиси над двама пазачи и забучи 15-ти гол за сезона в турнира. Само Кристиано Роналдо е вкарвал повече – през 2014 за “Десетата“ на Реал.

Така баварците ще търсят шести трофей, след като за последно спечелиха Шампионската през 2013, водени от Юп Хайнкенс срещу Борусия на Клоп. А в неделя от 22 ч. шоуто на “Ещадио да Луж“ ще творят Левандовски-Мьолер-Гнабри  срещу Неймар-Ди Мария-Мбапе!