Бала: Черноморец се развива повече от добре

2010-12-02 20:22:00

Не е това начинът да се обявят съмнителните мачове, категоричен е Магическия халф

 

"Свършихме си работата с изключение на последния мач с Локомотив в Пловдив. Третото място и 28-те точки в актива ни са факти, които сами по себе си говорят, че сме направили следващата крачка от нашата програма дори и по-рано от предварително обявеното", коментира днес мениджърът на Черноморец Красимир Балъков, цитиран от пресслужбата на клуба.

"Успехите при нас се дължат изцяло на точността на собственика Митко Събев. Няма друг клуб в България, в който на всяко точно число всеки футболист си получава точно това, което му се полага по договор. На фона на тази организация аз като треньор имам отлични условия за работа и за въздействие върху играчите. Затова отборът ни е толкова хармоничен и преследва резултатите с енергия", заяви още Балъков.

"Трябват ни различни от футболистите, с които разполагаме. Искам да привлечем качествени играчи за двата фланга. Целта е да се засили конкуренцията, което ще вдигне нивото на играта. Конкуренцията е най-добрият вариант отборът да върви напред. Разбира се, че ще трябва да се съобразим и с рамките на нашите финансови възможности. Трансферната политика е тема на спортния директор Душан Буковац”, заяви треньорът по отношение на селекцията.

"Ние също търсим реализация на финанси чрез продажби. В България при добра оферта за състезателя и за клуба винаги си готов да разговаряш. Не като в Англия и Германия например, където могат да си позволят да отсекат, че даден футболист не се продава. Ние имаме желание да задържим всички качествени и добри футболисти, чиито договори изтичат през лятото, но времето ще покаже дали това ще стане", коментира Балъков.

Красимир Балъков разкритикува начинът, по който в публичното пространство беше огласен списъкът с осем мача, които ще бъдат разследвани от прокуратурата заради съмнения за уговорки.

"Обявяват се мачове, но без да се знаят детайлите. Така може да се замесят отбори, които нямат нищо общо с подозренията и от невинни да излязат виновни в очите на обществото. Разбиват се авторитети и имена", коментира Балъков, който изрази голямото си учудване от присъствието в списъка на мач на Поморие.

"Аз лично винаги съм бил идеалист. Най-доброто и най-хубавото е да се играе спортсменски, да побеждава по-добрият, да се действа с коректни средства и без задкулисни неща, да няма черно тото. Само тогава спортът ще върви напред", допълни стратегът на "акулите".

Натоварена беше програмата на Балъков днес, който освен пресконференцията, намери време да стане кръстник на втора група от детска градина "Детелина" в бургаския квартал "Славейков".

Всички гости на тържеството получиха автографи от старши треньора на Черноморец, който поздрави децата и родителите им  и пожела на всички здраве и успехи през новата  година.  Балъков не пропусна да призове родителите да насърчават децата да спортуват, защото както той се изрази – спорта възпитава добродетели.

Вашият коментар