Балъков: Всички скачат срещу нас

2010-11-04 16:47:00

Никъде по света не делят футбола на открит и закрит, броят се само головете

 

"Срещу нас отборите се опитват да играят по най-добрия начин. Дори и с Левски не е така, като гледах мача им с Пирин. Това показва, че сме признати, което е различното в сравнение с миналата година", заяви на пресконференция наставникът на Черноморец Красимир Балъков.

"Признанието ни носи чест и гордост, но ни прави и живота по-труден. Като си по върховете, трябва да си наясно, че въздушните течения са най-силни. Освен това се готвим за участие в Европа, където е още по-трудно. За Черноморец всичко, което не е победа е неуспех при поставените цели. Не можем да си представим да губим, но има мачове, в които е по-добре да вземеш една точка, отколкото николко", посочи Балъков, цитиран от пресслужбата на клуба.

Старши треньорът на "акулите" окачестви Берое като доста компактен състав с опитни футболисти и назова имената на Костадинов, Жеков и Генчев, без да омаловажава качествата и на съотборниците им. Берое е сериозен отбор, който си пасна с треньора Илиян Илиев и за възможностите си постига добри успехи. Нас обаче не ни интересува толкова много как играе противникът, колкото как ние ще играем и как ще спазваме тактическата дисциплина”, добави стратегът на третите във временното класиране на А група.

"Дайте най-сетне да спрем с темата за открития и закрития футбол. Футболът се брои на голове. Който вкарва – бие, който не – губи. Всеки треньор си прави схемата според състезателите, с които разполага и търси да вземе колкото се може повече точки. Надали има треньор в света, който да е щастлив от красива игра, но със загуби и липса на точки. Ние не можем да се сравняваме с Реал Мадрид или Барселона, които имат изпълнители както за преса, така и за открит атакуващ футбол. Имат и индивидуалисти, които във всеки момент може да решат всеки мач. Рано или късно и ние ще намерим пътя към победите срещу по-малките отбори. Не сме спирали и продължаваме да работим върху подобряване на нападателната ни мощ", коментира още Красимир Балъков.

"Много ще разчитаме на подкрепата на феновете в Стара Загора. Колкото повече дойдат, толкова по-добре. Берое разполага с публика, която е известна с верността си към отбора. Дано и нашата се докаже като такава. Със сигурност на стадиона ще се получи хубава футболна атмосфера. Ще има емоции, ще стане хубав мач”, призова Балъков

"От 1 година сме взели решение да не коментираме съдийството и стриктно го спазваме. Съдиите са хора и те могат да грешат. Видяхте на мача Милан – Реал как беше вкаран гол след 2 метра засада. Вместо да се занимаваме със съдиите, по-добре да акцентираме върху нашата игра. Това повтарям постоянно и на футболистите и виждате, че картоните, които получаваме, са много по-малко в сравнение с миналия сезон. Оставам с надеждата всички съдии да ни свирят по най-добрия възможен начин. Ако имаме някакви претенции, то бихме ги изразили по надлежния ред", аргументира се бившият плеймейкър на славната Пенева чета.

Вашият коментар