Балъков: Левски е фаворит срещу нас

2010-08-12 18:19:00

"Левски е абсолютен фаворит срещу нас", заяви мениджърът на Черноморец Красимир Балъков. В третия кръг на "А" група "акулите" приемат "сините" на стадион "Лазур" на 15 август (неделя) от 21 часа.

"Левски е хитът на българското първенство и е абсолютен фаворит в мача в неделя. Отнасяме се с нужния респект, но ако победим такъв противник, ще затвърдим авторитета и позициите си в българското първенство. В този мач няма какво да губим, а можем само да спечелим.

Ако иска да ни бие, Левски ще трябва да го стори със силна игра, защото и ние искаме да победим. "Сините" може да са добър отбор, но и ние ще противопоставим борбен, компактен и търсещ успеха тим. Сигурен съм, че стадионът ще бъде препълнен и 80-90 процента от хората ще бъдат зад нас след еуфорията от победата ни над ЦСКА.

Така че на Левски няма да им е лесно в Бургас. Със сигурност ще се получи интересен и атрактивен мач. Чакаме го с нетърпение", коментира Балъков.

"Във всеки мач играем за победа. Никога не излизаме за равен, но е за предпочитане пред загубата", така мениджърът отговори на въпрос дали едната точка би го устроила.

Той посочи, че е привърженик на тактически схеми, в които се залага на отборната цялост, а не на индивидуалните задачи, но не скри, че за опазването на Гара Дембеле ще се възложат персонални ангажименти, защото той е много взривен футболист и притежава голов нюх. Мениджърът подчерта и силните офанзивни качества и на Дарко Тасевски и Жоазиньо.

Със сигурност от групата на Черноморец за мача в неделя отпадат невъзстановеният бразилски бранител Габриел Атц и младият вратар Ник Дашев. От леки травми се оплакват Орлин Старокин, Адриан Фернандес и Траян Дянков.

"Надявам се проблемите им да отшумят, но дори и да не са готови за игра, не се притеснявам, защото на всички постове имаме равностойни заместници", отсече Балъков.

На пресконференцията стана ясно, че както бургаските зрители, така и феновете на Левски ще влизат безплатно на стадион "Лазур". За запалянковците на гостите са отделени 1 600 места.

"Пускаме феновете на гостите без пари, въпреки че не срещаме ответни жестове. Ето например нашите привърженици бяха принудени да плащат билети по 15 лева за мача с ЦСКА в София, а ние – техните фенове ги пуснахме безплатно миналата пролет в Бургас", завърши Балъков.

Вашият коментар