Балъков не изключва тима си от борбата за титлата

Начало » Балъков не изключва тима си от борбата за титлата

Красимир БалъковТреньорът на ФК Централен футболен клуб на армията 1948 Красимир Балъков разкри, че иска футболистите му да играят добър футбол, да подобряват играта си и да налага своята визия. Той говори по темата пред телевизията, държаща правата за излъчване на шампионата.

„Работим по най-добрия начин. Подготвяме се. Очакваме още в първия мач да покажем че сме в добро състояние. Имената задължават и това, че аз съм треньор. Целите са да играем добър футбол и всеки мач да подобряваме играта си. Няма начин да не търсим високи цели“.

„Няма отбор, който да е готов на 100%. То не се отнася само за нас. Първенството е дълго. В него винаги има дупки. Подготвили сме се по най-добрия начин. По-нататък ще анализираме нещата и ще коригираме, каквото има да се коригира“.

„Приказките за класирания са излишни. Отборът е за първи път в Първа лига. Целите са големи, но преди началото на първенството да говорим какво ще се случи е много трудно. Отборът е подотвен. Има визия, която иска да налага по време на мачовете. Убедени сме, че можем да направим първенството интересно. Може да допринесем за едно много интересно първенство“.

„И в Етър нямах кой знае колко чужденци. Общо взето бяхме предимно българи. На базата на тази пандемия може да се вкарат повече българи. Това трябва да е тенденция не само за 1-2-3 отбора, а на повече. Трябва да започнем да мислим за българите, ако искаме добри национални гарнитури. Такава е идеята на самия клуб. Не на всяка позиция има по двама-трима, които може да вземеш от българския пазар“.

„Отборът ни е изграден. Селекцията е направена преди мен. Аз съм участвал може би за привличането на един-двама. Изграден е с мисъл. Трябва да се приспособя към цялата селекция и да направя така, че отборът да изглежда добре. За мен ще бъде много интересно как ще изглеждаме срещу водещите отбори, които играят за първите две места“.

„15 години съм в тази позиция. Минал съм през въртележката на Бундеслигата. При мен няма напрежение. Всичко трябва да бъде в рамките на нормалното. Трябва да имаш заряд.

„Не мога да кажа кой ще стане шампион. Виждам, че Локомотив Пловдив потвърждава формата си във всяко едно естество. Славия до преди 1-2-3 години се бореше за шестицата, а сега е на трето място. Много други отбори имат амбиции. Позитивно е за българския футбол колкото се може повече отбори да се борят за челните места.

„Ако ни се отвори вратата, защо да не се борим за титла? В крайна сметка амбициите на клуба ни задължават. Нямаме време дори да дишаме по-спокойно“, завърши Балъков.