Барса изравни Реал, драпат на 10 зад Атлетико

Начало » Барса изравни Реал, драпат на 10 зад Атлетико
Лео Меси Барселона
Снимка: Даниел Касас

 

Барселона си върна с 2:1 на Атлетик Билбао за загубената Суперкупа на Испания, изравни Реал Мадрид с 40 точки в Ла Лига, но драпат на 10 зад лидера и фаворит за титлата Атлетико Мадрид (с мач по-малко).

Лионел Меси, чийто настоящ фараонски договор за 555 милиона евро за четири години (рекорд за спортист) бе публично оповестен днес от Испанския ежедневник “Ел Мундо“, откри с прецизно изпълнен пряк свободен в 20-тата минута на камп Ноу за свой гол номер 650 с фланелката на Барса. Раул Гарсия изравни след почивката, а Жорди Алба заслужи картон за симулация на нарушение срещу себе си и записан на свое име автогол.  

“Лъвовете“ на Марселино Гарсия, изхвърлили Барса и Реал от Суперкупата на страната преди две седмици и спечелили трофея, играеха сърцато и борбено, мотивирани от вярващ в нов позитивен резултат треньор. Централният им нападател Иняки Уилямс обаче се скъса да изпуска положения, а Марселино го смени тяърде късно с героя срещу Реал Асиер Виялибре. 

Дембеле даваше острота с качествени акции. Вратарят на баските Унай Симон спаси точен с глава на Пянич, а победата донесе Антоан Гризман в 75-тата при пробив на Осман с Мингеса.  

29-годишният световен шампион с Франция бе питан колко струва според отбора Меси:

“Ама че въпросче… Той е легенда, дано още му се наслаждаваме и ни помага да побеждаваме. Остава много до края на първенството, трябва да спечелим всички мачове, имаме силен отбор. С вятъра днес ни костваше да победим..“

Въпросите за филтрирания в медиите скрит досега и рекорден договор на Меси бяха зададени на легендата и институционален директор Гийермо Амор, който трябваше да жонглира:

Въпроса е за Лео, със сигурност не му е харесало. Не трябваш да излиза, явно някой го е изнесал… Много неща е преживял Лео, и добри, и лоши, в много битки е горял. Днес показа, че не е афектиран, а отбора бе доста изолиран от всичко ехтящо наоколо. Нека сам реши къде да завърши кариера, дължим му много, както и той на Барса.

Не съм говорил с него, не знам дали друг от клуба го е правил, личен въпрос е. Но го подкрепяме, нека е спокоен.

Изнесохме пълноценен мач, изравнителният им гол малко го усложни втората част, но заслужено победихме. Растем, вярваме във възможностите си. Ще пресираме лидера докрай.“

“Малко играчи дават толкова качество като Дембеле – винаги търси дълбочинност, има силна игра един на един.. Липсваше ни и един трети гол.. – каза Роналд Куман. – Лео е победител, винаги иска да демострира качеството си, ефективен и креативен. Трябва да уважаваме хората, дали толкова на клуба. Публикацията с договора е лошо отношение, опит за дезастабилизиране..“

Ел Мундо: Фараонски договор на Меси от 555 милиона разори Барса