Барса с реми в Шампионската, Порто би в края

Начало » Барса с реми в Шампионската, Порто би в края

Левандовски БарсаИспанският шампион Барселона направи 1:1 като гост на Италианския – Наполи и се надява да бъде решителeн при реванша за Шампионската лига на 12 март.

Каталунците, трети в домашното първенство, първо доминираха на стадион “Диего Марадона“, но Левандовски и Ямал пропуснаха да вкарат, вратаря Мерет парира два на Гюндоган. Домакините (вървят чак девети в Серие А) пробваха да дадат цвят към края на скучното полувреме, но не записаха удар към целта.

Френки Де Йонг, сгълчал журналисти на пресконференцията да се засрамят и не пишат измислици за нереално висока негова заплата от 40 млн. и да го “продават“, дирижираше добре нападението на “блауграна“. С негова интервенция се стигна до гол в 60-тата като Иньиго Мартинес намери Педри, асистирал на Левандовски. Момчетата на напускащ след юни Чави Ернандес заиграха с подем. Мерет изби опасен на Педри.

Франческо Калзона реагира с четри корекции в тима си. Френки анулира майсторски пробив на Политано, минута преди завърнал се изрусен и с предпазна маска нигериец Виктор Осимен да изравни в 75-тата. Гюндоган пак стретя на косъм от гола.

Порто удържа натиска на Арсенал на “до Драгао“, за да ги удари в последния момент, все пак ги чака ги тежък реванш на “Етихад“ е Лондон.

Тимът на Микел Артета стартира уверено и надъхано, макар да бе затруднен от високата домакинска защита. Бразилският халф на Порто Вандерсон Галено по чудо в 20-тата не успя да вкара с двоен обстрел пред вратата – първо нацели греда, после бъзна другия стълб и прати аут. След почивката тормозеше защитниците, изкара картон на Кивиор.

Еванилсон профука готин пробив на Папе. Тимът на Серхио Консейшао дане сериозен отпор на лондончани. Галено ги матира с топовен удар със силно завъртане на топката от извън наказателното в 95-тата, за да донесе победата в самия край. Битката край Атлантика гледаха наживо 24-ма българи от фен клуба на Арсенал.