Барселона обяви 430 млн. евро задължения

2010-10-16 19:32:00

Загубите за миналата година на клуба са в размер на 79.6 милиона евро

Президентът на Барселона Сандро Росел разкри реалния размер на задълженията на клуба към момента. Той е в общ размер от 430 млн. евро, а загубите за миналата година са 79 млн. евро.

Тези данни се доближават до изнесените след одиторския доклад на "Делойт" през юли. Ръководството обаче направи втори одит, но числата остават почти същите.

"Вече знаем истината и това е единственият път да изградим солидна основа занапред. Наясно сме какво трябва да се направи, за да продължим по правилния път и сме предприели мерките за това. Съвсем скоро Барселона ще регистрира само печалби", заяви Росел.

Малко след избирането си, президентът изтегли заем от 155 млн. евро, с който да бъдат погасени някои от най-належащите задължения на каталунците. Според него, този ход е гаранция за финансовото бъдеще на клуба.

"Трябва да гледаме към бъдещето с оптимизъм. Заемът, който изтеглихме, ни гарантира икономическа стабилност. Ще покрием в срок всичките си задължения, така че няма поводи за притеснение", добави Росел.

Малко преди оттеглянето си предишният президент Жоан Лапорта твърдеше, че Барселона е в отлично финансово състояние. Данните от одитите обаче показват съвсем различна действителност.

Вашият коментар