Бартомеу арестуван, разследват Барсагейт

Начало » Бартомеу арестуван, разследват Барсагейт
Жозеп Бартомеу Барселона
Снимка: ФК Барселона

Полицаи от Каталунската милиция “Мосос де Ескуадра“ са влязли в офисите на ФК Барселона тази сутрин за разследване и събиране на доказателства по аферата “Барсагейт“ от миналата година, съобщиха радио “Кадена Сер“ и безплатният ежедневник “20 минути“.

Арестувани за даване на показания са бившият президент на каталунския гранд Жозеп Мария Бартомеу заедно със секретаря-  дясна ръка Масферер и заместник-директорите си Оскар Грау и Роман Гомес Понти.

Скандалът гръмна преди година като се разбра, че Директорският Борд на ФК Барселона е плащал крупни суми по договор на фирмата “13 Венчърс“, за да дескридитира чрез публикации в медии и соц.мрежи настоящи и бивши футболисти (сред тях Меси и Пике), както и кандидат-президенти, неудобни на тогавашното ръководство.

Бартомеу стана шеф на клуба, след като предишният президент и негов приятел Сандро Росел бе разследван за укрити пари и данъци от трансфера на Неймар Джуниор, осъден и лежа в затвор две години, припомнят паметливи. Барто му бе вицепрезидент, а миналия октомври подаде оставка след събрани над 20 000 подписа от клубни съдружници за това и довеждане на клуба до загуба на спонсори и над милиард евро задължения.

„Респект към разследването, събитията нараняват силно имиджа на ФК Барселона.“ – коментираха кандидатите за нов президент Жоан Лапорта и Тони Фрейша.