Батков: Безобразно толерират Литекс

2010-11-20 22:07:00

Но не сме 98-ма, тази режесура няма да мине. Ако продадем Гара, ще купим също толкова ефективен голаджия

 

Босът на Левски Тодор Батков изригна срещу основния си претендент за титлата и купата на България Литекс. Това стана след края на успешната футболна разходка за 3:1 в Банско.

 

"Очевадно е, че има толериране безобразно от съдиите, които свирят техни мачове. Нечестно спечелиха много точки, ощетени бяха много водещи отбори. И не само водещи, други отбори също. Има подозрителни наказания, които се дават не само на футболисти на Левски. Намирисва на режисура. Не сме 98-а, така че няма да мине този номер", изказа се гневно адвокатът.

 

Относно звездата Гара Дембеле и евентуалната му продажба през зимата Батков заяви: "Нямам желание да го продавам, но той има клауза в договора съгласно която ако постъпи сериозно предложение нямаме право да го задържим. Засега оферта няма, има интерес, по-скоро няма да го продадем, но гарантирам, че ако се стигне до продажба ще отделим пари, за да купим футболист, поне толкова ефективен като него. Той е позитивно момче, доволен съм от него. Не забравяйте от коя школа идва, негови връстници от школата играят в отбори като Арсенал, нормално е той да търси реванш. Нормално да иска да играе в националния отбор на Франция."

 

Адвокатът уточни, че клаузата за закупуването на Дембеле е определена сума, като желанието и на клуба, и на играча е трансферът да бъде в голямо първенство. Батков сподели, че процентът на Локомотив Пловдив от следващ трансфер на нападателя е 15 или 20%, а определен процент имат и мениджърите му.

 

За проблемния вратарски пост, той каза: "Още един ще дойде със сигурност, ще видим колко ще са догодина. Има интерес към Пламен Илиев, предпочитам да е наше дете, момче от народа, просто ми изпълни душата, когато играхме в Севлиево, игра с два счупени пръсти и спаси бомбени шутове на Дембеле. Сменихме треньора на вратарите, в момента се опитват да възстановят някои елементарни неща. Предстоят ни 2 вътрешни мача, 2 в Европа и полусезонът приключва. Петков е един от вратарите и то от най-добрите, най-добре платеният, ако покаже качества и ръководството прецени да му даде шанс, няма проблем."

 

Босът призна, че наследникът на Дембеле в Локо (Пд) Базил де Карвальо е следен от "сините", но т епо-скоро биха взели друг играч. "В нашия обсег е, но предпочитаме да вземем перспективен играч, който да играе повече години. А той е на 29 години и с доста висока заплата, условията, които поставят за него са доста тежки, но не го изключваме. Търсим и други, и то от голямо първенство и от големи отбори", заяви Батков за Карвальо.

Вашият коментар