Батков нападна босовете на ЦСКА

2010-09-13 09:40:00

Хора с неясно минало, могат да се занимават само с проблемите за боклука, заяде се собственикът на Левски

Собственикът на Левски Тодор Батков нападна отново ръководството на ЦСКА, което поиска нов конгрес на БФС. Адвокатът смята, че босовете на "червените" Димитър Борисов и Иво Иванов нямат моралното право да имат подобни претенции, тъй като самите те са некоректни към футболисти, мениджъри и служители в клуба.

"Те са чужди и вредни за българския футбол. Всички тези, които се изцепиха са хора с неясно минало и пари. С публични пари ходят и изнудват кметове, и взимат концесии за боклука. Те могат да се разпореждат само по въпросите за боклука. Най-малко на тях им приляга да искат промени", изригна Батков.

След победата над Миньор с 4:0 адвокатът нападна колегите си от Борисовата градина, коментирайки искането им за нов конгрес. Шефовете на “червените” са недоволни от слабото и тенденциозно съдийство от началото на сезона.

"Действително българският футбол е в криза и представянето на националния отбор е особено показателно", заяви адвокатът. "Не подхожда обаче точно собствениците на ЦСКА, които са от вчера в българския футбол и далеч не са носители на добро, да излизат с идея за извънреден конгрес".

“Имах среща с представители на УЕФА, които ме помолиха да говоря с определени хора тук. Не е редно аз да назовавам имената им. Казаха ми, че българското звено за борба с корупцията действа под европейската юрисдикция, затова то ще работи по тези случаи у нас. Ще се чуе, но дано последиците да са само за виновните, а не като цяло за българския футбол. Прокуратурата в Бохум работи върху Базел – ЦСКА, Динамо – ЦСКА. Това го обявиха германците, а те не се шегуват”, коментира още босът.

Вашият коментар