Батков оставил огромни дългове към НАП?

Начало » Батков оставил огромни дългове към НАП?

Тодор БатковПрез миналата седмица в Левски трябваше да се състои пресконференция, на която да бъде казана „Истината“. Истината за това кой какви ги е вършил, за да бъде клубът близо до фалит. На брифинга един до друг трябваше да стоят мажоритарният собственик Наско Сираков и Станимир Стоилов.

Именно последният от дълго време настоява нещата да бъдат „извадени на светло“. По една или друга причина обаче такава пресконференция все още не се е състояла.

В момента на „сините“ най-много тежат задълженията към Националната агенция по приходите. Те са в размер на над 11 милиона лева. Заради това НАП запорира сметките на клуба. И прибира по 30 процента от приходите на сините. За справяне с критичното положение Наско Сираков откри дарителска сметка, като парите от нея отиват директно в държавната хазна. От тръст „Синя България“ – фенското сдружение, което притежава 10 процента от акциите на клуба, вече повдигнаха завесата.

В гостуване по 7/8 TV членът на сдружението Никола Бушняков обяви, че „Синя България“ като миноритарен акционер в Левски е използвал правата си и е изискал официална документация по случая. И скоро ще запознае футболната общественост и с други конкретни цифри, касаещи дълговете на сините. Като за начало той разкри, че 4 милиона лева задължения към НАП са били натрупани от Тодор Батков.

След това той прехвърли мажоритарния си пакет акции на Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, а те след управлението си ги предоставиха на Спас Русев. След известен престой на Герена последният имаше колебание на кого да прехвърли „горещия картоф“, а в крайна сметка дяловете отидоха при Васил Божков и Георги Попов. Те накрая предоставиха акциите си на Наско Сираков.