Батков: Това е позор!

2011-01-13 11:49:00

С Гарата бием ЦСКА с 5:0 напролет, може пък съдията да е фен на Левски, коментира президентът и собственик на "сините"

Собственикът на Левски Тодор Батков е бесен от решението на съда за футболиста му Гара Дембеле. Адвокатът не можеше да си намери място вчера, след като стана ясно, че така бленувания трансфер на играча може и да не се осъществи.

"Това е позор. Този позор показва какво е България в момента. Не, не виждам субективен елемент или завера. Но само в 0,1 % съдът не приема споразумението между двете страни", коментира Батков, цитиран от "Труд".

"Второ – по принцип пробация не се налага на чужденци, така е прието. Ако налагаха пробация на всички почерпени шофьори, които минават през България, какво щеше да стане? Аз съм убеден, че справедливостта ще възтържествува, но защо трябва да се минава през подобни позорни перипетии? Нищо, Гара Дембеле ще остане в “Левски” и ще бием ЦСКА с 5:0. Може пък съдията да е голям левскар и да иска Дембеле да играе при нас следващите 3 години", каза още шефът.

"Естествено, че цялата ситуация се отразява на евентуален трансфер. Представяте ли си как ще повлияе на кандидатите за футболиста от чужбина новата серия медийна шумотеница? После иди им обяснявай какво станало всъщност, как е станало или за съда. Аз вече казах – няма проблем Дембеле да остане. Но защо трябва да се получава по такъв срамен начин…”

"Не съм привърженик на футбола. Нямам пристрастия към нито един отбор", това твърди пък съдията по казуса "Дембеле" Иво Хинов цитиран от пресаташето на Софийския районен съд Мила Георгиева. Магистратът прецени, че наказанието, включено в споразумението между адвокат Симеонов и прокурор Каменова, е необосновано ниско и върна делото на прокуратурата.

"Съдия Хинов е изключителен професионалист", похвалиха го негови колеги.

Вашият коментар