Бездомник се оказа собственик на фалирал футболен отбор

2010-12-27 17:38:00

60-годишният Георги, който живее в стара Лада, осъмнал с дълг за 34 974,94 лв

 

Клошар от Стара Загора се оказа собственик на местния Локомотив. Георги Дограмаджиев е изигран по изпипана и доста модерна напоследък схема, в която собственици на закъсали фирми прехвърлят собствеността на хора, готови да подпишат всякакви документи за астрономическите за тях суми от порядъка на 200-250 лв.

Георги от години е безработен. Той няма и дом, тъй като преди години чрез измама брат му продал жилището, където живели, съобщава бТВ.

Заради силното желание да възстанови собствеността на семейния апартамент, Георги подписал пълномощно на известен старозагорски адвокат. Адвокатът тогава му обещал да разреши казуса с имота, а междувременно го "уредил" и с работа – "момче за всичко" на стадион "Локомотив" срещу месечно възнаграждение от 240 лв.

По-късно обаче стана ло ясно, че нещастникът се е подписал под документ, с който всъщност става собственик на клуба. Книжата впоследствие се оказали абсолютно изрядни и според всички Георги сам си е виновен за "батака" в който се е вкарал.

Според документите се провело общо събрание, на което се избрал нов президент. Така 60-годишният Георги се сдобил с футболен отбор с хиляди левове задължения. Само здравните и пенсионните вноски на играчите и служителите възлизат на 34 974,94 лв.

Заедно с Дограмаджиев за тази сума носят отговорност още двама души, членове на УС на СНЦ "ФК Локомотив" – 32-годишният Светослав Стефанов и 41-годишният Беньо Атанасов. Те обаче нямат постоянни адреси и още не знаят за задълженията си, цитира на свой ред БЛИЦ.

Вашият коментар