Белингам измъкна Англия от резил на европейското

Начало » Белингам измъкна Англия от резил на европейското
Джуд Белингам Реал
Снимка: Даниел Касас

Словакия беше на секунди заслужено да изхвърли Англия на осминафиналите на Европейското първенство, преди Джуд Белингам да спаси островитяните и Хари Кейн да донесе драматичен обрат с 2:1 в продължения и класиране за Топ 8.

Оцененият на 1,5 милиарда евро “звезден“ отбор на самонадеяния до самозабрава Гарет Саутгейт се измъкна на косъм от срамно отпадане от 156-милионен състав от малка средноевропейска страна, водена от италианеца Франческо Калцона

Словаците предугаждаха и спираха опитите за пробив към вратата си с бързоподвижна и отлично наредена защита, с едва 23 % владеене стигнаха първи до най-хубавото положение на Харашлин, избито с мъка. Именно Лукаш извади картон на изнервен от трудния мач Белингам. Втората контра през центъра на 23-годишния Давид Стрелец в 25-тата минута донесе на  Иван Шранц, след финт на Пикфорд, негов трети гол на еврото.

Лоботка бе непреодолим, Ханцко обезоръжи Шака. Чул първи освирквания от английските фенове, Джуд, нетипично изтеглен назад заедно с Хари Кейн, опита да повдигне духа с пробиви и подканяния за подкрепа.

Вратарят Дубравка изби с боксиране стрелби на Фолдън, който вкара след почивката завършвейки атака на Кейн с Трипиър, но от засада. Стрелец презече зле подадена от муден Уолкър топка по средната линия на игрището, стреля голям прехвърлил Пикфорт балон и на косъм не улучи вратата за втория. Киърън напусна с наранено коляно, принуди Саутгейт да вкара Палмър.

Белингам симулира за дузпа в 71-та, но му бе спестен втори картон и изгонване. Изпуснат, Кейн пак не улучи вратата с глава след статичен от Фодън. Капитанът не успя и при добавка на нацелена греда от Деклан Райс. Суперзвездата на Реал Мадрид Джуд Белингам изравни с прекрасна задна ножица след статичен в 95-тата минута.

Още в първата минта на продълженията капитан Кейн обърна резултата с точен с глава след асистенция от Айвън Тони и статичен. Словаците, вече с изразходени от силно себераздаване сили, не бяха така ефективни. 37-годишния защитник Петер Пеперек и Тупта изпуснаха да изравнят, Уолкър и Пикфорд извадиха други опасни.