Белчев иска Пинто да остане

Начало » Белчев иска Пинто да остане

Рубен ПинтоНовият треньор на ЦСКА Стамен Белчев ще опита да задържи на „Армията“ един от любимците си в тима – Рубен Пинто. Договорът на халфа с „червените“ изтича в края на сезона и все още не е подновен.

Според запознати Белчев настоява пред шефовете португалецът да удължи контракта си, но това не зависи само от тях. Самият футболист не е сигурен дали да остане в ЦСКА или да се върне в родината си. Твърди се, че кризата около пандемията от коронавирус е стеснила солидно кръга около Пинто и е много вероятно в крайна сметка той да остане на „Армията“.

Затова ще помогнат и отличните взаимоотношения между португалеца и Белчев. Именно по време на първия престой на Стамен в отбора беше и най-силният период на Рубен при „червените“. Той беше твърди титуляр и вкара 5 гола в 45 мача.

Възможно е Белчев да се застъпи и за Божидар Чорбаджийски, който трайно изпадна от титулярния състав и преди завръщането на Стамен се говореше, че защитникът със сигурност няма да играе на „Армията“ през следващия сезон. Бранителят, който носеше капитанската лента, беше сред основните футболисти на ЦСКА в първия период на Белчев.