Бензема: Златната топка е на феновете на Мадрид

Начало » Бензема: Златната топка е на феновете на Мадрид
Карло Анчелоти Реал М
Снимка: Даниел Касас

Президентът на Барселона Жоан Лапорта слязъл в съдийската стая да иска обяснения “на висок тон“ от главния рефер Санчес Мартинес, написа самият той в доклада си след “Класикото“. Каталулунският адвокат явно не е овладял нервите от загубата с тотално съперниково надмощие.

“В негативна динамика сме, нищо не ни се получава. В конструкция сме. – призна Чави Ернандес. – Днес губим само три точки, нещастието бе в сряда (с Интер). Имахме много възможности, но Мадрид се защити отлично.“

Треньорът на шампиона на Испания и Европа Реал Мадрид Карло Анчелоти бе пестелив на похвали след разгрома на тима му с 3:1 над Барселона, отличи колективната игра:

“Първата част бяхме по-добри, решаващи и това бе ключа за мача.Започнахме с нисък блок и на контри  и постепенно влязхоме по-напред в терена. Важно бе, че вкарахме отзад защото те са свикнали да пресират високо. Имаше прекрасна атмосфера на стадиона, а ние – добра колективна игра.

Валверде сътвори нещо красиво, по различен начин, свиква на тази позиция и стига повече до съперниковата врата, много е талантлив.

Доволни сме да победим силен тим с доста оръжия, спечелихме три точки нищо повече.

Искахме победа и натискахме до края, втората част Барселона натисна малко повече, със смените исках да върна добрата ни динамика. Помолих Милитао да влиза повече (и към Левандовски). Чуамени е млад, но със висока техника и силен характер, влиза в една компания която има всичко  до Модрич и Крос, оттам и добрата бърза адаптация.

Голеадата е друг свят за мен, ние искаме да печелим мачове с красива игра.

Тони Крос е толкова интелигентен, знае какво мислим за него аз и колегите му, така обича Мадрид, че няма какво да го пресираме – каквото и решение да вземе след сезона, ще сме щастливи за него.“

“Истината е, че бе много готин следобед, феновете много ни помогнаха и Златната топка е тяхна.“ – заяви Карим Бензема, който утре трябва най-сетне да грабне приза на “Франс Футбол“.