Бербатов: Бих казал, че Венци Стефанов е осъден за расизъм, може да налива бензин и да пази сянка на трима… но няма

Начало » Бербатов: Бих казал, че Венци Стефанов е осъден за расизъм, може да налива бензин и да пази сянка на трима… но няма

Димитър БербатовОсновният кандидтат за президент на БФС Димитър Бербатов коментира словесните нападки с членът на сегашния Изпълком Венцеслав Стефанов. Бившият нападател заяви, че е давал средства за българския футбол, а не както босът на Славия твърди обратното.

„Никой не може да отрече, но се прекалява с повечето минуси. Има и положителни неща – базата, която е направена, бяхме домакини и на юношеското Европейско. Ще стисна ръка на всеки, който е честен с мен. Ако има честен Конгрес и някой победи, аз ще му стисна ръката. Ако разчитат на това да обиждат на личностна основа, не мога да имам диалог с тях. Венци Стефанов си позволява много личностни нападки – остави ме мен, но и към Стилиян и Мартин, които са успели футболисти. Ако обясняваш как ти ги няма първите 7 години, явно на твоите 68 ги няма, а и си съден за расизъм.

„Средства съм дал за българския футбол, все още чакам да видя дали самият клуб ще си признае. Димитър Бербатов помогна с екипировки, топки, все неща, които съм давал и купувал. Тогава бях активен футболист. Нямаше кой да им помогне и затова аз им помогнах“.

„Мога да сляза на неговото ниво и да му кажа: Съжлявам, но ти може да дойдеш и да ни пазиш сянка на нас тримата и да ни заредиш горивото. Но нищо не печеля от това. Ако ни удрят незаслужено, трябва да се защитим“, заяви Бербатов.