Бербатов: Благодаря ви и съжалявам, правим това по принуда

Начало » Бербатов: Благодаря ви и съжалявам, правим това по принуда
Димитър Бербатов
снимка: Sportal

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов изнесе речта си по време на Конгреса в НДК. Той бе силно емоционален, като заяви почти през сълзи, че единственото, което иска е честно и прозрачно провеждане на Конгреса.

Той благодари на клубовете за смелостта и бързата реакция. Бербатов се извини, че всичко трябваше да се проведе по този начин, като заяви, че това не е в полза на футбола.

„Не ми е приятно това, което се случва. Тъжно ми е, но сме принудени да направим това и го правим. Хората, които присъстваха на предишния Конгрес чуха речта ми. Всички кандидат-президенти и клубове трябва да присъстват. Това е футболът – една честна надпревара. Ние се борим за честен и прозрачен Конгрес, но досега не ни се даваше шанс за такъв. Това, което правим в момента е в рамките на закона. Няма какво да се притесняваме. Тъжно е, но е наложително, принудително. Правим го за доброто на футбола.

Трябва обединение. Не искаме много, искаме само честен Конгрес. Вие, клубовете, сте върховният орган на БФС. Това, което направихте е революционно. Нямах подготвена реч, исках да импровизирам. Всеки може да ме държи отговорен, ако не изпълня обещанията, които дадох по време на обиколките из страната. Дори екипът ми ще ме държи отговорен, ако престъпя моралния компас, който съм си сложил или не спазя думата си.

Благодаря ви, че дойдохте и съжалявам, защото футболът не печели от всичко това. Детско-юношеският футбол е приоритет за мен. Искам да видя някой като мен, Стилиян или Мартин. Когато ми дойде времето, нека заповяда някой друг, или ако прецените, че не ставам, направете същото, което правите сега“, каза Бербатов.