Бербатов: Юнайтед е най-големият клуб

2011-03-08 15:56:00

Суперзвездата на Юнайтед иска още много прибрани след мачовете топки

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, все още се чувства уверен, въпреки липсата на попадения в последните мачове на "червените дяволи". Българският нападател е лидер в класирането при голмайсторите във Висшата лига на Англия, а Юнайтед запазва първата си позиция в битката за титла номер 19 в клубната история.

"В момента се чувствам уверен. Аз съм нападател и ако вкарвам голове увереността е много голяма. Най-важното е какво правиш, когато не успяваш да се разписваш редовно. Точно в тези моменти най-важно е да бъдеш уверен. В поредните двубои, когато не вкарваш, трябва да продължиш да вярваш в себе си. Много е трудно, но трябва да запазиш увереността си. Всеки футболист минава през трудни периоди, но най-добрите се отличават с начина, чрез който преодоляват трудните времена", заяви Бербатов в интервю пред списание Four Four Two, публикувано в официалния сайт на Манчестър Юнайтед.

"Много пъти съм губил увереността си в периода, в който играя за Юнайтед. Когато не играеш добре и не се разписваш, напрежението те притиска и започваш да се съмняваш в себе си. Когато запазиш вярата си и осъзнаеш ситуацията, всичко си идва на мястото. Важно е винаги да работиш усилено по време на тренировките и да практикуваш нещата, в които си добър", каза още Бербатов.

Бившият български национал реализира три хеттрика с екипа на Юнайтед този сезон и по традиция получи топките, с които се играха тези три двубоя.

"Пазя си топките вкъщи. Съотборниците ми се шегуват, че вече са твърде много. Ако продължа да събирам топки заради подобни причини, предполагам че никой няма да се сърди. Съотборниците ми се разписаха на всички топки. Всички в отбора ми помогнаха много, за всяка позиция имаме роден лидер. Вярваме помежду си на 100 процента. Преди всичко обаче важен е отборът", добави Бербатов.

"Винаги се стремим да спечелим всеки един мач. Никога не излизаме за равенство. Изпитваме трудности при гостуванията, защото всички отбори дават всичко от себе си срещу нас. Това е нормално, защото Манчестър Юнайтед е най-големият клуб. В мачовете у дома даваме най-доброто, на което сме способни и забавляваме нашите фенове. В момента отборът ни е почти като този през 2009 година, когато спечелихме титлата. Истина е, че продадохме някои футболисти, но ядрото от играчи остава същото. Отборът е като едно голямо семейство. Ние сме много добри приятели. Надявам се да участваме във всички турнири до самия им край. Знаем, че ще ни бъде много трудно, тъй като сезонът е много дълъг", завърши Димитър Бербатов.

Вашият коментар