Бербо и Рууни са дует №2 в Англия

2011-02-12 09:24:00

Днес е битката за №1 с Тевес и Дзеко. Митко влезе и в топ 50 на най-яките играчи

 

Димитър Бербатов и Уейн Рууни остават №2 сред нападателните дуети във Висшата лига и след зимния трансферен пазар. Пред тях обаче минават Карлос Тевес и Един Дзеко. Босненецът пристигна в Манчестър Сити от Бундеслигата и веднага започна като титуляр в тима на Роберто Манчини.

 

Днес точно двата дуета ще решат много в първенството на Висшата лига, тъй като Юнайтед и Сити се изправят един срещу друг в градското дерби на Манчестър.

 

Бербатов попадна и в друга класация на най-яките футболисти в историята. Автор от "Блийчър рипорт" обяснява, че се е опитал да подреди играчите и според това как са влияели на терена и какъв имидж са имали извън него. №1 в класацията е Ерик Кантона. За Митко е отредено 50-о място в изготвения топ 50.

 

"Мнозина сравняват Бербатов точно с Кантона, но през последния месец той показа, че е от собствена класа", пише авторът.

 

На 31-о място в класацията е най-добрият футболист на България за всички времена Христо Стоичков.

 

"Когато той бе на терена, всичко можеше да се очаква. Носеше на гърба си цял национален отбор в САЩ, а отделно и Барселона", се казва за Камата.

 

Трансферът на Бербатов от Тотнъм в Манчестър юнайтед е на 15-о място сред най-надценените в историята, пише в друга статия на “Блийчър рипорт”.

 

Огромната цена за централния нападател е определена като нереална, но нормална за ситуацията, в която Тотнъм е искал да изцеди колкото може повече пари от продажбата.

 

Номер 1 е преминаването на Кака от Милан в Реал (Мадрид). "Парите въобще не си заслужават", казва авторът.

Вашият коментар