Берое без Евгени Йорданов в Ловеч

2011-03-04 15:50:00

Илиан Илиев не коментира слуховете за Левски

Берое ще играе без централния си нападател Евгени Йорданов при гостуването си на Литекс в 17-ия кръг от първенството в А група. Йорданов има проблеми с аддукторите и това е причината да не пътува за Ловеч, обяви старши треньорът на Берое Илиан Илиев на пресконференция днес.

"Евгени Йорданов имаше същите проблеми и в домакинския мач със Сливен, но тогава издържа. Сега решихме да не рискуваме здравето му и да го запазим за следващите срещи. Знаем силата на Литекс, качествата на играчите им и ще ни бъде трудно. Освен това, техните футболисти от доста време играят заедно и са добре сработени. Но не трябва да се забравя и статистиката, която имаме срещу тях, а тя е доста прилична, допълни Илиан Илиев.

"Въпреки че имат сериозна разлика в точките пред следващите ги отбори в класирането, те едва ли ще имат проблеми с мотивацията, а и едва ли ще ни подценят. Така че наистина срещата се очертава трудна, каза още треньорът на зелените от Стара Загора.

Не е изключено дебют за Берое да направи 20-годишният бразилец Ромарио Резенде, който наскоро подписа договор за 2,5 години.

"Той постепенно се адаптира, момчетата от отбора му помагат, но езиковата бариера за момента си остава проблем за него, коментира ситуацията около Ромарио треньорът.

"Нямам какво да ви кажа за Левски, питайте ме за Берое", сряза любопитните медии Илиев.

В Берое се надяват да заработят премиите от старозагорския бизнесмен Руси Данев, който редовно стимулира отбора само за мачовете с Литекс. Сумата не е обявена официално, но близки до спонсора са завили, че играчите ще останат доволни от финансовия стимул. Бизнесменът по принцип дава премии на беройци само за домакинските мачове срещу ловчанлии.

През последните пет сезона Берое няма загуба от Литекс в Стара Загора и футболистите винаги си заработваха допълнителни бонуси от Руси Данев, а парите веднага след мача бяха разпределяни в отбора.

Вашият коментар