Берое изригна: Стига съдийски произвол срещу нас!

2010-11-29 19:48:00

Носителите на Купата с кадрови проблеми преди мача от осминафиналите с Левски

 

Левият защитник на Берое Веселин Пенев ще пропусне осминафиналния двубой срещу Левски, тъй като ще бъде наказан поне за една среща. Пенев получи петия си жълт картон в домакинството на Черно море в продължението на мача, който го вади от важния двубой за купата.

"И аз не мога да си обясня защо съдията ми вдигна картон. С този картон за съжаление ще пропусна мача с Левски, който е много важен за нашия отбор, но нищо не може да се направи", споделя Веселин Пенев.

В същото време от ръководството на клуба излязоха с декларация срещу българското съдийство. Според шефовете на носителя на Купата на България, "зелено-белите" са били ощетени от арбитрите в пореден мач от първенството при домакинското равенство 0:0 срещу Черно море в миналата събота.

"Стига съдиите са ни ощетявали. Това стана тенденция вече към нашия клуб, който играе честен футбол и не влиза с никой в комбинации или уговорки. Не създаваме проблеми, но ни писна реферите да ни тормозят със своите отсъждания и да губим точки заради тяхното ръководене на нашите мачове.

Още веднъж казваме, че това вече се смята за тенденция, а не случайност. Човешко е всеки да греши, но вече при нас се случва постоянно.

Като пример даваме мачовете с ЦСКА в София, с Локомотив в Пловдив. Най-фрапантният ни случай е последния мач срещу Черно море в Стара Загора, където реферът Георги Кабаков трябваше да изгони двама техни футболисти още на почивката, но явно се уплаши и не го стори.

Крайно време е да се прекрати практиката съдиите да се опитват да ни режат, а да ни оставят да играем футбол", завършва документът.

Вашият коментар