Бивш играч на Светкавица разкрива скандали от родната Б група

2011-02-20 19:59:00

Хюсеин Хюсеинов споменава конкретни хора и мачове, забърква в историята Светкавица и два несъществуващи вече отбора

Бившият играч на Светкавица Търговище Хюсеин Хюсеинов днес хвърли поредната "бомба" в родния футбол, разкривайки подробности от потайностите на родната Б група.

Състезателят, който е юноша на "мълниите" и е играл още в черноломец Попово е представен с Спортал кати настоящ играч на несъществуващия Волов Шумен. Хюсеинов започва:

"Положението в предишния ми отбор Светкавица Търговище е плачевно и така ще бъде докато там треньор е Пламен Донев. А той ще бъде на работа в клуба докато президент е Петко Матеев. Двамата правят каквото си поискат, без да се съобразяват с никого".

После той обяснява как Матеев и Донев наредили на отбора да пусне два гола от Марица и те да бъдат вкарани от Георги Христов, за да може той да бъде взет в Ботев Пловдив. Хюсеинов продължава и посочва местното дерби с Шумен, завършило 2:2 преди година и нещо, като наредено между двата клуба. Същият мач беше проверяван обстойно от всички възможни органи и не се откриха доказателства да е нагласен.

"Имаше и един срещу Родопа Смолян. Тогава част от футболистите изпитвахме съмнение, че мачът е уговорен, но ръководството отричаше. Казвам "имахме съмнение", тъй като за уговорка на даден мач обикновено се казва само на част от футболистите, а аз тогава бях малък. Не ни беше трудно да се досетим, че има нещо гнило и порочно, тъй като след известно време отидохме на лагер точно в Смолян. Само ще уточня, че преди това отборът на Светкавица не бе и сънувал за подготвителен лагер", продължава Хюсеинов.

След това футболистът обяснява как е подписвал документи, че е получил заплатата си, а реално не е взимал никакви пари. Хюсеин продължава с конкретни примери и още обяснения.

По-късно днес, в ефира на Канал 3 Хюсеинов потвърждава изнесеното в сайта, но по темата с конкретните мачове уточнява следното:

"Това са мои виждания, не мога да кажа дали със сигурност даден мач е уреден, но със сигурност има такива".

Не закъсня и реакцията от страна на президента на Светкавица инж. Петко Матеев.

"Не ме мешете в такива неща. Не може едно пишлеме нереализирано в Търговище и Попово, едва завършило спортното училище да да използва такива сложни думи. С такива цигански клюки не се занимавам".

"Донев е начело на Светкавица повече от 15 години. Той работи за заплата от 600 лв. Има си нужния лиценз да ръководи клуб на това ниво", коментира още шефът на търговищкия Винпром.

Вашият коментар