Бивш шеф на Пирин: Клубът затъва с всеки изминал ден

2011-01-02 21:26:00

Феновете бяха "готови" с инвеститор, получиха акциите и ето резултата, гневи се Петър Байкушев

"В Пирин трябва да се въведе ред. Бъдещето му е неизвестно, не знам какво ще се случи на предстоящото Общо събрание", заяви пред Новспорт бившият мажоритарен акционер Петър Байкушев.

"Бях изхвърлен от управлението на Пирин по най-позорния начин. Феновете няколко месеца искаха акциите, имаха уж инвеститор. Сега имат мажоритарния пакет, но клубът затъва. От доста време се трупат задължения – към играчи, треньори и най-различни фирми. За осигуровки да не говорим", коментира още Байкушев.

При тези задължения на клуба, Петър Байкушев отхвърля възможността неговата група, позната повече като групировката "Г-15", да вземе акциите от феновете и да изчисти старите натрупани през последните месеци на изминалата година. В Благоевград се появиха слухове, че сдружението "Бъдеще за Пирин" ще предостави своите акции, които представляват 54,5 % на групата на Петър Байкушев.

Известно е, че финансовото състояние на клуба е плачевно. Очаква се на следващия Арбитраж от Блгоевград да "отлетят" повечето от "орлетата" и сезонът по всяка вероятност ще бъде доигран с юноши от школата.

Вашият коментар