Бирата на стадионите в Катар – само безалкохолна

Начало » Бирата на стадионите в Катар – само безалкохолна
Бира
снимка: pixabay.com

Организаторите на Световното първенство в Катар официално забраниха продажбата на алкохол около стадионите в емирството след разговори с ФИФА в последните минути в петъчния ден. Първо британският вестник The Times съобщи, че катарците участвали в късни преговори с ФИФА дали да се продава бира в близост до стадионите по време на турнира, който стартира в неделя.

„След дискусии между властите на страната домакин и ФИФА беше взето решение да се съсредоточи продажбата на алкохол само във фензоните, които са отредени. В периметрите около стадионите спиртни напитки няма да се продават на Мондиал 2022“, се казва в съобщение от ФИФА.

В Катар посягат на най-милото за феновете

Първоначалното споразумение позволяваше на генералния спонсор на хмелената напитка да продава от течността край стадионите, но се оказа, че е имало допълнителен натиск от домакините да спре продажбата два дни преди домакинът Катар да приеме в неделя Еквадор.

„Няма влияние върху продажбата на безалкохолни бири и те ще се продават свободно на стадионите в Катар“, добавиха от ФИФА.