Благо Георгиев: Не нося бельо! Не разбирам от жени!

2011-01-09 18:51:00

 

През миналата миналата година футболистът Благой Георгиев не даваше интервюта. Той се разсърди, че медиите обърнаха прекалено голямо внимание на връзката му с певицата Лияна.

Ядът му премина, след като нещата влязоха в нормалния ритъм. Разделиха се с Лияна и Благой се събра отново с приятелката си Христина и дъщеря им Йоана, като ги взе със себе си в Русия. Националът рита за местния "Казан", а от следващата година може да премине в германския гранд Щутгарт. Освен с уменията си на терена футболистът често е обект на жълтата преса с многото си похождения. На него му се приписват едни от най-известните наши красавици. Благо даде интервю за "24 часа".

 

– Къде посрещнахте новата година?

– Не ходих в Дубай, както се писа преди няколко дни. Бях със семейството си и с още няколко приятели в София. Не е важно къде сме били. Вече се старая да се знае по-малко за личния ми живот.

 

– Справихте ли се с подаръците? Вие какво взехте за най-близките си, за Христина, за бебето?

– Не съм ги оставил без подаръци, но не искам да изпадам в подробности и всички да знаят какво съм купил. На малката й купуваме всеки ден по нещо, макар че тя още не разбира от подаръци и празници.

 

– В тези дни обикновено посещавате софийски дом за изоставени деца. Този път видяхте ли ги?

– Да, разбира се, но не искам да се шуми за тези неща. Ходих при малчуганите. Занесох им подаръци и задължително сред тях имаше и футболни топки. По традиция поиграхме и футбол. С тях не се делим на две отборчета, а всички ритаме заедно. Там обстановката е различна и съветвам всеки човек да отиде на такова място, за да си даде реална оценка за нещата от живота.

 

– Направихте два параклиса в София. Тях посетихте ли ги?

– Там ходя винаги когато се връщам в България. Но не виждам нищо необичайно в това, за да го съобщавам.

 

– Какво обичате да ви подаряват?

– Приятелите ми знаят за иконите и най-често това получавам. Имам много и ги държа на специално място.

 

– Каква година беше за вас 2010-а?

– Добре, че свърши. Не беше от добрите ми години. От друга страна, нещата се наредиха, защото преди това се бяха объркали. Това в личен план. Във футбола също не ми се случиха добри неща, защото за първи път бях извън строя, заради контузия. За съжаление не беше само една. Това е нормално за футбола, но все си мислех, че мен ще ме подминат. Сега обаче всичко е наред. Здрав съм и тренирам нормално.

 

– След като бяхте в центъра на вниманието на всички медии през годината, кои клюки изненадаха и вас самия?

– Не искам да се връщам на тези неща, но се изписаха и изговориха какви ли не неща, голяма част от тях бяха глупости. Няма да ми стигне цял вестник, ако трябва да ги изброявам. Добрата страна на тези истории е, че поне със сигурност вече зная кои са ми приятели. Не са много, но пък мога да разчитам на тях. Всъщност аз никога не съм имал много приятели.

 

– А защо винаги ви въвличат в различни интриги с жени?

– И аз не знам защо е така. Това е минало. Не ми се говори за тези неща.

 

– Наскоро бяхте класиран сред най-добре облечените наши спортисти. Суетен ли сте на тема мода?

– Всеки иска да изглежда добре, това е нормално. Не смятам, че аз съм суетен. Може би в рамките на нормалното. В последно време не си купувам никакви дрехи. Вече пазаруваме само за дъщеря ми. Малка е, но бързо расте и има нужда от нови неща.

 

– Как избирате дрехите си?

– Рядко пазарувам за себе си дрехи за специален повод. Комбинирам, когато трябва да ходя някъде официално облечен. Купувам, когато имам време и ако нещо ми хареса. Не си казвам, че днес ще обикалям да си взема определена дреха. Пък и имам богат гардероб, така че винаги мога да извадя нещо за различен случай. Имам приятелски отношения с една фирма, така че тя винаги ще ми помогне да се облека подходящо когато се налага.

 

– Добре се справяте и с аксесоарите към официалните тоалети. Какви добавки към костюмите ви харесват най-много?

– Гривни не нося. Само кръст на врата и броеница на ръката. Ако часовниците вече са аксесоари, то аз наистина имам много и ги съчетавам с дрехите.

 

– Кажете как си избирате обувки например?

– Купувам си каквото ми хареса. Може да струва 2 лева, но ако е хубаво, ще си го взема. Друго нещо може да е 5000, но да не ми допада.

 

– 5000 лв. ли струват най-скъпите ви обувки?

– О, не се хващайте за това. Няма да кажа колко са най-скъпите ми, че веднага ще почнат да ме разнасят с това.

 

– Каква марка е бельото ви?

– Не е специална, аз просто не нося бельо.

 

– Възможно ли е след време да направите своя модна линия?

– Все още всичко при мен е насочено към футбола и не мисля за други неща. Това обаче е добра идея за модната линия. Ще си помисля и може да ви изненадам след време.

 

– А как би се казвала ваша марка дрехи?

– Е, тук няма две мнения. Разбира се, че марката ще е BG (от Благой Георгиев – б.р.).

– След като ви е излязло име, че разбирате от жени, можете ли да направите и мода за дамите?

– Не, аз не разбирам от жени. Ще е само мода за мъже.

 

– Приятелката ви Христина много е променила визията си. Съветвате ли я за външния й вид?

– Не. Тя има вкус и сама знае как да се облича. На мен ми харесва как го прави. Важно е тя да се чувства добре. Не й се меся в тези неща.

 

– Когато двамата сте заедно на някакво събитие, уговаряте ли се кой какво да облече?

– Не, но горе-долу се поглеждаме, преди да излезем. Досега не е имало повод някой да се върне, за да смени нещо от тоалета. Ние имаме почти еднакъв стил на обличане. Разбира се, макар че понякога тя се допитва до мен, но това са някакви дребни неща. За новата й прическа също не съм я карал или спирал. Тя сама реши да се направи по-така за рождения ми ден. Смятам, че изглежда добре.

 

– Станахте известен и с татуировките си. Остана ли място по тялото ви за нови и имате ли идея да се изрисувате скоро?

– При желание място винаги ще се намери. Засега нямам идея за нова, но ако ми хрумне нещо хубаво, може би.

 

– Каква дъщеря мечтаете да е Йоана?

– Не сме амбициозни родители и не правим планове за дъщеря ни. Като порасне, сама да реши какво иска да прави.

 

– Ако поиска да е спортистка, какво ще я посъветвате?

– Хубаво е за момиче да е гимнастичка, но това е неблагодарен спорт. Тренират много от сутрин до вечер и накрая чакат някой да им вдига оценка. Нямаме такива амбиции, защото Йоана може изобщо да не поиска да тренира. Затова нека тя си избира какво да спортува.

 

– Мислите ли за още деца?

– Да, само да сме живи и здрави. Хубаво е да имаме още един футболист в семейството.

 

– Били сте в много държави. Къде ви харесва най-много?

– Трудно мога да направя такава класация, защото всяко място си има своя чар. За футбол най-много ми харесва в Германия, както и в Испания. За живот най-добре е в Белград. Там ми беше най-спокойно.

 

– Възможно ли е след края на футболната ви кариера да се преместите да живеете в чужбина?

– След всичко, което ми се случи през миналата година, все по-често ми минават такива мисли. Толкова клюки и интриги има тук, че трудно се издържа.

 

– Какво харесвате в една жена от пръв поглед?

– Аз съм женен и не гледам други жени.

 

– Кои са по-хубави – рускините или българките?

– Не зная, не се заглеждам по жени. Сериозно – навсякъде има хубави жени и затова не може да се каже като цяло кои са по-красиви.

 

– Какво си пожелавате за новата година?

– Здраве. Може би и добър отбор, ако е рекъл Господ.

Вашият коментар